Aktuális

Az anális szex ártalmas az egészségre? – Soma Mamagésa válaszol (18+)

A párom szereti és igényli az anális szexet. Én viszont aggódom amiatt, hogy az anális szex egészségügyileg ártalmas lehet (a székletmegtartás miatt). Erről sehol nem írnak, én pedig egy kis élvezetért nem okoznék gondot magamnak.

Kedves Soma!

Van egy dolog, amely nem hagy nyugodni egy ideje (azóta, amióta párommal kipróbáltuk az anális szexet).

Régebben azt gondoltam, hogy mindennek megvan a rendeltetése, így a hüvelynek és a végbélnyílásnak is. Ebből adódóan meg sem fordult a fejemben, hogy én valaha is anális szexet folytatok valakivel. Interneten, különböző fórumokon nézegettem, próbáltam utánaolvasni, de csak annyit találtam, hogy nagyon fontos a higiénia, és ha jólesik, tegyük nyugodtan. A kérdésemre azonban nem találtam választ, így hozzád fordulnék.

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)

Aggodalmam, hogy az anális szex egészségügyileg ártalmas lehet-e (a székletmegtartás miatt)? Erről sehol nem írnak, én pedig egy kis élvezetért nem okoznék gondot magamnak. A párom azonban szereti a dolgot, igénye van rá. Én is élvezem, bár máshogy, mint a hüvelyi közösülést. Enélkül is ellennék, de nincs ellenemre. Tehát a kérdésem: tudomásod szerint van egészségügyileg káros hatása? Vagy esetleg tornával, edzéssel lehet-e az izmokat olyan állapotban tartani, hogy ne legyen negatív utóhatása? Mennyi a normális mennyiség, amely nem káros?

Előre is köszönöm a válaszod!

Egy lány

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

Kedves aggódó és élvezkedő leányzó!

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)Erről a témáról jó néhányszor beszélgettem a barátnőimmel és a meleg barátaimmal, és egyöntetűen arra a véleményre jutottunk, hogy ez nagyon szexi és kéjes örömforrás tud lenni, a következő szabályokat betartva:

Úgy szoktam mondani (viccesnek hat, pedig így van): „Tágul a tudatod, tágul az ánusz.” Ez azt üzeni, hogy mint minden dolog, ez is az agyban dől el. Ha elzárkózik ettől valaki, és rábeszélésre mégis megengedi, szinte kizárt, hogy élvezze. Nos, ezen te már túl vagy, csupán az aggodalmaidat kell eloszlatni, és az arany közepet megtalálni. Merthogy – mint mindenben – ez az anális szexben is különösen fontos.

A behatolás fő székhelye a hüvely, az ánusz ebből a szempontból az ínyenckedés színhelye. Ha egy kapcsolatban hosszú távon erre tevődik át a hangsúly, az túlzás. Márpedig minden túlzásnak ára van. (A keletiek a mohóságot a főbűnök egyikének tartják.) Az anális behatolásnál nagyon fontos a fokozatosság és az előkészítés, ez az ánusz és a pénisz beolajozását jelenti. Ha tudattal (azaz nyitottsággal), kenőanyaggal és fokozatossággal csinálja az ember, ráadásul csak addig, amíg jólesik, akkor nem kell aggodalmaskodni. Egészségügyileg viszont van még egy fontos szabály: az ánusz után, a hüvelybe hatolás előtt ajánlott megmosni a hímvesszőt, vagy óvszert használni. Ezáltal különféle bakteriális fertőzésektől óvhatja meg magát az ember.

Médiamunkáim során ezzel kapcsolatban megkérdeztem pornószínésznőket: hogyan készülnek tudatosan a munkára, ha tudják, hogy a másnapi forgatáson ez a feladatuk. Volt, aki azt válaszolta, hogy odafigyel a táplálkozására, kevesebbet eszik, nem vacsorázik. Volt, aki azt mondta, hogy aznap reggel beöntést csinál magának, vagy a lecsavart zuhanyrózsa segítségével tisztítja a végbél utolsó szakaszát. Ők professzionálisak ebben, és nyilván nemcsak a vizualitás, de az egészségügyi szempontok is fontosak számukra.

Az anális szex ártalmas az egészségre? - Soma Mamagésa válaszol (+18)Úgy gondolom, hogy éppúgy, mint a hüvelynél, itt is fontos a „passzent” törvénye, bár a kisebb méret itt inkább optimális, mint a nagy. (Hogy kinek mi a kicsi és a nagy, ez nyilván egyéni.) Hiába mondják, hogy a méret nem számít, igenis vannak azok a végletek, amikor nagyon is számít. Ezért sem gondolom, hogy a szűzen férjhez menés minden esetben jó lehet. Jó néhány olyan történetről tudok, amikor a méret (akármely irányban is) válóok volt. Nem véletlen, hogy a Káma-szútra külön fejezetben tárgyalja a „passzent” törvényét (ez saját kifejezés), tehát hogy az egérke és az elefánt szexuális összhangja eleve kizárt.

Ha ti ezt a kedveseddel kölcsönösen élvezitek, megteszitek a megfelelő előkészületeket és óvintézkedéseket, figyeltek egymásra és a mértékre, úgy gondolom, nem kell aggodalmaskodni. A hüvelyi izmok tornáztatásával (magad is érezheted, amikor összehúzod vagy elengeded) automatikusan az ánusz izmai is mozognak. Ez éppúgy pozitív hatást fejt ki, mint bármely más izom ideális mértékben való tornáztatása.

A minőségi szex megélése éppúgy fejleszthető, mint bármi más. Ha figyelsz befelé, és szereted magad, pontosan tudni fogod, mi neked a jó.

Sok-sok örömöt és éberséget!

Soma Mamagésa

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top