A munka oroszlánrészét piknik esetében otthon kell elvégeznünk. Először is kitalálni, hogy mi mindent viszünk majd magunkkal, aztán természetesen elkészíteni azokat.
A muffin azért nagyszerű ötlet, mert nem lesz tőle maszatos senki, ellentétben a krémesebb süteményekkel. Kiválóan szállítható, és számtalan variációban elkészíthető. Tamás cseresznyés-vaníliásat sütött, de miért ne lenne jó meggyel is, vagy más gyümölccsel, akár áfonyával?!
Szintén sütemény, de már a sósak közül a sajtos stangli, persze nem olyan, amilyet a boltban kapni… Ez a fetával töltött, kifliszerű finomság nemcsak a szabadban, hanem otthon is beválik, a tetejére pedig tehetünk köményt, szezámmagot vagy egyszerűen csak sót.
A finom szalonnás lepény jól szeletelhető, ezt is bátran ajánljuk a szabadban étkezőknek.
És ajánlunk mindennél inkább gyümölcsöket, amelyek nem nehezítik el a kirándulót, meg persze finom házi szörpöket, vagy egy kis mentalevéllel tálalt limonádét. Vigyázzunk a sós és az édes ételek arányára, és persze arra, hogy ne hagyjunk magunk után szemetet!
Jó utat és jó étvágyat!
Cseresznyés muffin (1 óra)
Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliarúd kikapart magja, 2 tojás, 15 dkg liszt, 1 csomag (5 g) sütőpor, 20 dkg lecsepegtetett magozott cseresznyebefőtt, 5 dkg President sajtkrém. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A porcukrot a szobahőmérsékletű vajjal, a vaníliamagokkal és a citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Miután a vajjal elkevertük a tojásokat, apránként beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet is. Legvégül hozzákeverjük az apró darabokra vágott cseresznyét is (néhány szem cseresznyét félreteszünk a díszítéshez). A masszát muffin formákba töltjük, és a forró sütőben 22-24 perc alatt megsütjük. Mindegyik tetejére egy kis kanálnyi President sajtkrémet teszünk, és egy szem cseresznyével díszítjük. |