Aktuális

Tamással, sülve-főve: Mennyei ételek piknikezéshez

Baráti társaságok és családok számára egyaránt kellemes kikapcsolódás, ha kirándulás közben (helyett?) a szabadban étkezünk. És akik nem egyszerűen csak szendviccsel akarják megoldani a dolgot, de azért bográcsozni sem szeretnének, azok – piknikeznek.

Tamással, sülve-főve: Mennyei ételek piknikezéshezA munka oroszlánrészét piknik esetében otthon kell elvégeznünk. Először is kitalálni, hogy mi mindent viszünk majd magunkkal, aztán természetesen elkészíteni azokat.

A muffin azért nagyszerű ötlet, mert nem lesz tőle maszatos senki, ellentétben a krémesebb süteményekkel. Kiválóan szállítható, és számtalan variációban elkészíthető. Tamás cseresznyés-vaníliásat sütött, de miért ne lenne jó meggyel is, vagy más gyümölccsel, akár áfonyával?!

Szintén sütemény, de már a sósak közül a sajtos stangli, persze nem olyan, amilyet a boltban kapni… Ez a fetával töltött, kifliszerű finomság nemcsak a szabadban, hanem otthon is beválik, a tetejére pedig tehetünk köményt, szezámmagot vagy egyszerűen csak sót.

A finom szalonnás lepény jól szeletelhető, ezt is bátran ajánljuk a szabadban étkezőknek.

És ajánlunk mindennél inkább gyümölcsöket, amelyek nem nehezítik el a kirándulót, meg persze finom házi szörpöket, vagy egy kis mentalevéllel tálalt limonádét. Vigyázzunk a sós és az édes ételek arányára, és persze arra, hogy ne hagyjunk magunk után szemetet!

Jó utat és jó étvágyat!

Cseresznyés muffin (1 óra)

Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliarúd kikapart magja, 2 tojás, 15 dkg liszt, 1 csomag (5 g) sütőpor, 20 dkg lecsepegtetett magozott cseresznyebefőtt, 5 dkg President sajtkrém.

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A porcukrot a szobahőmérsékletű vajjal, a vaníliamagokkal és a citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Miután a vajjal elkevertük a tojásokat, apránként beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet is. Legvégül hozzákeverjük az apró darabokra vágott cseresznyét is (néhány szem cseresznyét félreteszünk a díszítéshez). A masszát muffin formákba töltjük, és a forró sütőben 22-24 perc alatt megsütjük. Mindegyik tetejére egy kis kanálnyi President sajtkrémet teszünk, és egy szem cseresznyével díszítjük. 

Tamással, sülve-főve: Mennyei ételek piknikezéshez

A Nők Lapja 32. számában további két ötletes-sikeres piknik receptet találhattok!

 

Azurák Csaba: Fontosabb dolgom a családnál biztosan nincs! Még több az e heti Nők Lapjából:
 
Azurák Csaba: Fontosabb dolgom a családnál biztosan nincs! »
D. Tóth Kriszta: Menjünk, légyszíveskérlekszépen! »
A földkerekség leggazdagabb asszonyai »
Lehet, hogy Johnny Depp lesz a Viszkis Rabló »
5 frizura a legújabb trend szerint »
Köszönöm ezt a díjat! – A hálás sztárok gyakran butaságokat fecsegnek »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top