Aktuális

A karma típusai 4.

Sorozatunkban most három olyan karma- típust mutatunk be, melyekkel nemcsak a saját sorsunkat pecsételhetjük meg, de mások életét is felboríthatjuk.

A gondatlanság karmája

Érdekel az ezotéria? Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán! KATT IDE!

A gondatlanság karmájához nem csak azok a cselekedetek tartoznak, amikor valaki figyelmetlenségével, nemtörődömségével bajt okoz másnak, amelyek akár az illető életébe is kerülhet.
A gondatlanság karmájához tartozik az is, ha valaki megbízhatatlan, felületes, nem figyel például arra, hogy kinek, mit mond – spirituális szempontból az egyik legnagyobb bűn a pletyka –, és ezzel akár fel is boríthatja mások életét.

Például amikor Ágnes és Péter kollégák voltak, Ágnesnek tudomása volt arról, hogy Péter ugyan nős, de szenvedélyes szerelmi kapcsolatot folytat egy kolléganőjükkel. A kolléganő jóban volt Ágnessel, akivel minden szerelmes titkát megosztotta, amivel nem is lett volna baj, hiszen Ágnes jó hallgató volt, sőt átérezte a két szerelmes érzéseit, hiszen ő is volt már hasonló helyzetben. Aztán Ágnes új munkahelyre került, ahol a nagyon szimpatikus Nórával került egy szobába, akinek az előző munkahelyén történt ügyes-bajos dolgokról részletesen beszámolt. Többek között elfecsegte  a két kolléga titkos szerelmét is, természetesen minden apró részlettel együtt.
Aztán egyszer meglátta, hogy új munkahelyének büféjében volt kollégája, Péter szürcsölgeti a kávéját. Azonnal szólt Nórának, rohanjon le a büfébe, mert annak a nagy szerelmi történetnek, amelyről annyit mesélt, a férfihőse éppen az ő büféjükben ücsörög. Nóra a várakozó férfiban felismerte a saját férjét, akibe négyévi házasság után is fülig szerelmes volt, és egy világ omlott össze benne. Óriási csetepaté alakult ki a házaspár között, Péter nem akarta elhagyni Nórát, de az állandó cirkuszok miatt a nő teljesen kiborult, és pszichiátriai kezelésre szorult, végül leszázalékolták. Férje ezt nem tudta elviselni, nem akart a tönkre tett feleségére vigyázni, gondoskodni róla, és magára hagyta.

A karma típusai

A történetben Ágnes a gondatlanság karmáját vette magára azzal, hogy a rábízott titkot kifecsegte, amivel tönkretette két ember életét. Péter a gondatlanság mellett egy súlyosabb karmafajtát is magára vett, amikor magára hagyta a tehetetlen Nórát. És mivel a karma törvénye szerint éppen azt kapjuk vissza, amit adunk, ezért ők is hasonló helyzetbe fognak kerülni, ám most az áldozat, Nóra szerepét kell majd eljátszaniuk.
-A gondatlanság karmáját veszi magára az a vállalkozó is, aki nem fizeti ki időben a neki dolgozók bérét és rengeteg gondot okoz ezzel a munkavállalók családjának.

A mulasztás karmája

A karma típusaiA mulasztás karmáját veszi magára az, akinek módjában állna jót tenni, vagy éppen egy negatív dolgot megakadályozni, de ezt mégsem teszi.
Éppen úgy, ahogy a többi karmának, ennek is a cselekedetektől függően más-más fokozatai vannak.

Például kisebb fokozatnak számít, amikor az ember tűri, hogy ok nélkül sértegessék akár őt, akár valaki mást, és nem lép közbe. Vagy maradjunk egy mindenkit érintő példánál: a mulasztás karmáját veszi magára az is, akinek lehetősége lett volna például adója 1%-át bármely alapítványnak vagy szervezetnek átutalni, megsegíteni a nehezen működő, általában jótékony, segítő szervezeteket, de ezt mégsem tette.
Ennek következményeit valószínűleg anyagi formában még ebben az életében ő is elszenvedi.

A mulasztás karmafajtájához tartozik az is, ha egy értekezleten a felettes a szimpátia, antipátia, vagy egyéb érdekek alapján  a beosztott munkáját leértékeli, esetleg másnak adja a feladatot, így megvonja tőle a kereset lehetőségét. A mulasztás karmájának részesei lesznek azok is, akik tudják az igazat, de mégsem emelik fel ilyenkor a szavukat, hanem gyávaságból hallgatva tűrnek.

A kitagadás karmája

A karma tanítása szerint, az egyik cselekedet vonzza a másikat, és előfordulhat, hogy két karma össze is kapcsolódik, és generációkon keresztül cipelnek a családtagok. A családi horoszkópból és persze némi kutatómunkából kiderül, hol van a probléma gyökere, és hogyan lehet feloldani.

Viktória, akinek az élete a forintok számolgatásával telt, ma már túl van a 70. életévén. Nem származott tehetős családból, később pedig olyan férfihoz ment feleségül, aki keveset keresett.
A piacra úgy járt vásárolni, hogy háromtagú családjának grammra pontosan vette meg a spenótot vagy a sóskát, mert nem mehetett semmi pocsékba. Keveset ettek, és nagyon meggondolták azt is, hogy mit. Viktóra lánya, Emma hiába végzett egyetemet, nincs munkája, időnként az anyjáék a megtakarított pénzecskéjükből utalnak át neki egy keveset. Amikor megvizsgáltuk Viktória képletét, egyértelművé vált, hogy a pénztelenséget, mint családi karmát hozta magával, amely az egyik vagyonos őse indíthatott útjára.
Kiderült, hogy Viktória nagyanyja valóban vagyonos család leánya volt. Két gyermeke született, az első volt Viktória apja, Béla, akit a nagymama papnak szánt, de ő nem teljesítette anyja kívánságát, ezért kitagadta a családi vagyonból. Innen indult a családban a pénztelenség és a kitagadás karmája. Béla bácsi népművelő lett, felesége könyvtáros, akiket szintén nem vetett fel a pénz. Nekik is két gyermekük született, Viktória és Brunó. Viktória tanárnő lett, Brunó könyvelő, később kinevezték egy vállalat vezetőjének, ahol csalást követett el, börtönbe került, a hatóságok teljes vagyonát elkobozták, ráadásként a szégyen miatt a papa kitagadta őt a családból.

A karma típusai

Viktória lánya feleségül ment egy bohém művészhez, aki azt a keveset, amit keres, gyorsan el is veri, ezért a fiút a saját szülei tagadták ki a vagyonból (mert azt választotta, és úgy él, ahogy szeretne, nem úgy, ahogy az anyja akarta). Viktória is szidja a vejét, és egyetért azzal, hogy kitagadták a fiút a szülei, hiszen nem tisztességes foglalkozást űz, és a lányát sem tudja eltartani. Ám Viktória megfogadta, bármi történjen is, megtöri a karmát, és nem lehet olyan helyzet, ami miatt elhagyják a száját a lányát a családból kitagadó szavak. Abban bízik, ha ezt meg tudja állni, akkor feloldja a hozzá kapcsolódó pénztelenség karmáját is. Ám, hogy ez a karma feloldódik-e, vagy folytatódik tovább, az még a jövő titka. Ugyanis kiderült, hogy Emma ikerbabákat vár, vagyis változik, nehezedik a helyzet. És ha Viktória nem tagadja ki a lányát, az még nem biztos, hogy Emmát nem fogja „megkínálni” a sors olyan helyzettel, hogy valamelyik gyerekét kitagadja a családból.

Tutanhamon titkaiAz őszi szám tartalmából:

• Pénzhoroszkóp – Megoldódnak anyagi gondjaid?
• Hétköznapi segítőink: az angyalok!
• Szilveszteri bűbájok
• Tutanhamon rejtélye – Vajon tényleg létezik?
• Karmikus történetek

Itt tudsz előfizetni, KATT IDE!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top