Aktuális

Alkalmatlan vagyok az orális szexre? – Soma Mamagésa válaszol

Huszonegy éves lány vagyok, együtt élek a párommal idestova egy éve. Minden szép és jó, de úgy érzem, hogy az orális szexre alkalmatlan vagyok. A kapcsolatunk elején minden jól ment, élveztem ezt, de mostanság akárhányszor elkezdem, kudarcot vallok.

Kedves Soma!

Ez az első alkalom, hogy egy ilyen jellegű problémához más segítségét kérem, de már úgy érzem, nem tudok hova fordulni. Számtalan kedves olvasónak adtál már jobbnál jobb tanácsokat, remélem, nekem is tudsz segíteni.

Huszonegy éves lány vagyok, együtt élek a párommal idestova egy éve. Minden szép és jó, de úgy érzem, hogy az orális szexre alkalmatlan vagyok. A kapcsolatunk elején minden jól ment, élveztem ezt, de mostanság akárhányszor elkezdem, kudarcot vallok.

Megkívánom a párom, de egy idő után elvesztem a motivációmat, megunom, és vége. A párom megérzi, hogy elment a kedvem az egésztől, ekkor felhúzza magát, és lelkiismeret-furdalást okoz, mert azt mondja: „Akkor minek kezded el?” (A többi megjegyzését inkább nem írnám le…) Próbáltam többször is, de közben bennem van a félsz, hogy megint nem tudom kielégíteni, és úgy is lett minden alkalommal…

Alkalmatlan vagyok az orális szexre? - Soma Mamagésa válaszol

Kérlek, segíts nekem, adj tanácsot! Miként tudnám ezt a problémát leküzdeni? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszodat!

Minden jót kívánok Neked!

Tisztelettel: Enci

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

Kedves Enci!

Alkalmatlan vagyok az orális szexre? - Soma Mamagésa válaszolAzt írod, hogy a kapcsolatotok elején minden jól ment, és élvezted az orális szexet. Ezek szerint alapvetően nem is ezzel van problémád. Ha soha nem élvezted volna, vagy iszonyodtál volna tőle, az egész más problémára utalna. Sokkal inkább azt érzem, hogy a szexualitással kapcsolatos „teljesítménygyártás” lett a stressz oka. Ez korunk egyik nagy rákfenéje, megnyomorítója, hogy mindenben egyre nagyszerűbben, tökéletesebben teljesítsünk.

Nem gondolom azt, hogy probléma lenne, ha akár a nő, akár a férfi nem élvez el minden szeretkezéskor. Melyikőtök találta ki, hogy az orális szexnek minden alkalommal ejakulációval kell végződnie? Mekkora csacsiság! Na, ez az a helyzet, amikor nincs valós probléma, csak problémagyártás! Azt is írod, hogy benned van a félsz, hogy megint nem tudod kielégíteni. Ez tipikusan az a helyzet, amikor a félelem vonzza a félelem tárgyát. Erre vonatkozóan most ismételni fogom magam, idézek a Nem volt még hüvelyi orgazmusom. Valamit rosszul csinálok? » című írásomból:
„A paradox intenció egy pszichológiai kifejezés, amely egy olyan módszert takar, amelyben az elérni kívánt eredmény ellentétét kapja feladatként a kliens. Tehát ha – mondjuk – az a baja, hogy szégyelli, hogy izzadékony, az a feladata, hogy koncentráljon arra, hogy még többet izzadjon. A te esetedben ez úgy szólna, hogy ügyelj arra, nehogy élvezd a coitust! Ne is akard élvezni! Én ezt tettem. Úgy álltam hozzá, hogy nincs hüvelyi orgazmus, úgyhogy nem is várom. No de mivel te már hallomásból tudod, hogy létezik, neked egy paradox intenciós megközelítésen keresztül nem elég lemondanod róla, hanem határozottan arra kell törekedned, hogy még véletlenül se legyen. Ez lehet számodra egy kísérlet. Ennyit megér. Próbáld meg, milyen, ha megfordítod a törekvéseid irányát: nem akarsz elélvezni! Ugyanis az ösztönös dolgokban igen nagy teher vagy blokkoló tényező lehet az akarás.”

A te esetedre vonatkoztatva ez úgy szól, hogy NE AKARD őt kielégíteni!

És most megint egy rövid idézet magamtól a Béna vagyok a szexhez » című írásomból:
„Ha megint együtt leszel a kedveseddel, ne azt figyeld szorongva, hogy mikor fagysz le, és neked mit kellene tenned, hanem figyeld a másikat. A szemét, a lélegzését, a bőre tapintását és érintését. Add át magad a jelennek! Próbálj meg mind az öt érzékszerveddel (látás, hallás, szaglás, tapintás – és a nyelveddel érezheted a másik ízét is) minél inkább arra figyelni, amit a pillanat ad számodra! Ne a kattogó, megszokott lehúzó gondolatokra figyelj, hanem inkább koncentrálj a jelen érzésre! Bármi, ami az életben igazán jó, az csakis a jelenlétnek köszönhető. A színházban vagy egy koncerten is pontosan lehet érezni, hogy a művész vagy az előadó mennyire hozza rutinból a szerepet, a dalt, a szöveget, vagy mennyire van benne ő maga, a teljes jelenlétével. A szeretkezés is akkor jó, ha jelen vagyunk benne. Nem azon kattogunk, hogy milyen kötelességeinket mulasztottuk el (jaj, be kellett volna kapcsolnom a mosógépet, feladni a postán a csekket), milyen szorongásaink vannak (béna vagyok, ronda vagyok, dagadt vagyok, kinőtt a szőröm), hanem attól, hogy egész lényünkkel a másikra figyelünk. Ez egyébként maga a meditáció, ez a meditáció lényege.”

Alkalmatlan vagyok az orális szexre? - Soma Mamagésa válaszolLeveledből úgy érzem, amiatt aggódsz, hogy elég jó legyél a kedvesednek a szexben. Ebből adódhat az, hogy megkívánod a párod, de egy idő után elveszted a motivációdat. A szexben többnyire akkor történik ilyen, ha „unatkozunk”, ha  nem kívánjuk igazából a másikat, vagy eleve stresszünk van a szexen, a saját nemiségünkön, illetve még akkor, ha félünk attól, hogy nem felelünk meg a másiknak. Ha elképzelem az általad felvázolt helyzetet, egyáltalán nem csodálom, hogy leblokkolsz, sőt ez a normális reakció! Gondolj bele, nézd meg kívülről! Elkezded orálisan kényeztetni a kedvesed, aki onnantól azt figyeli, hogy elég lelkesen és jól csinálod-e, mert ha nem, akkor ő nem élvez el, és ez „miattad” van! Van ebben az egész helyzetben némi szadomazó beütés… Vágynál rá, de mivel az ő kötött elvárásai kizárják, hogy spontánul szeretkezzetek, és a jelenben legyetek, persze hogy leblokkolsz.

Hogy mit érdemes egy ilyen helyzetben tenni? Ha együtt szeretnétek maradni, vissza kellene találnotok a szeretkezés lényegéhez – ami talán kezdetben megvolt. (Ha pedig sosem volt, akkor nem a visszatalálás lehetőségéről beszélek, hanem a szeretkezés útjáról.) A szeretkezés felfedezés, totális improvizáció, a gyönyör kölcsönös megalkotása a jelenben. Ehhez teljes egymásra hangoltság, teljes elfogadás és egymásra figyelés kell. Ez elvárásokkal, kötelező programokkal, gátakkal, félelmekkel nem működik. Ezt nyugodtan mondd el a barátodnak. Az, hogy a kapcsolat elején ugyanazoktól a mozdulatoktól és helyzetektől könnyebben elélvezett, az újdonság varázsának is köszönhető. Egyévi együttélés bizony már kevesebb adrenalint hoz a kapcsolatba, épp ezért lehet más szintre lépni. Ehhez türelem, szeretet, önzetlen egymásra figyelés és kölcsönös kommunikáció kell. 

Hogy esélyt adjatok magatoknak ebből a teljesítménycentrikus hozzáállásból való kiszálláshoz, javaslom, hogy semmiképpen ne erőltessétek a szexet! Keressétek a más típusú örömteli együttléteket (kulturális, sportélmény, kirándulás, tánc, szórakozás), érezzétek meg, milyen egymásra hangolódni, a másikra figyelni, örömöt okozni más módon is. Szexi játék lehet, hogy csak fekszetek egymás mellett meztelenül, de leszögezitek, hogy nem lesz szex, csak egymás simogatása. Ez a játékszabály. Vajon hogy élitek meg, mit hoz ki belőletek? Egyébként meg miért is kellene, hogy mindig ugyanaz legyen a dolgok menete? Micsoda butaság! Nézzétek meg, hogy mennyire szerettek együtt lenni, mi az, ami igazán jó együtt, ami összeköt benneteket! Mennyire vagytok egyenrangú társak a kapcsolatban? Ha kívülről nézitek, vajon milyennek látjátok magatokat, egymást ebben a kapcsolatban? Milyen férfi- és női mintákat követtek?

Látod, mennyi kérdést felhozott a problémád? És ennek mind köze van mindahhoz, amiről írtál.

Minden jót neked az önismereted útján, kívánom, hogy bárki mellett is, de éld meg a nőiséged adta méltóságot és örömöket!

Soma Mamagésa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top