Aktuális

Nem kell vagyonokat költenünk az iskolakezdésre

Kevesebb, mint három hét van már csak hátra a vakációból, szeptember elsejével ismét megkezdődik a tanítás. Közel másfél millió diák veszi hátára az iskolatáskát, ami az elmúlt évek ingadozó számaihoz képest jó aránynak mondható.

Az iskolakezdés az elmúlt évek tapasztalata szerint több tízezer forinttal terheli meg egy-egy család kasszáját, főként, ha a szülőknek több gyermeket is fel kell készíteniük az új tanévre. Ez esetben a beiskolázás költsége akár a százezer forintot is elérheti, hiszen a tankönyvek megvásárlása mellett drágák a taneszközök, ceruzák, tollak és iskolatáskák is. A közel egy éve tartó válság egyébként sem tett jót a gyermekes családoknak, így érthető, ha nem szívesen költik el nehezen megtakarított pénzüket füzetekre és tornacipőkre.

Öröm az ürömben, hogy a recesszió miatt várhatóan nem fognak nőni a tankönyvárak. Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tankönyves szövetséggel megállapodtak abban, idén nem változtatnak az árkorláton, így a tankönyvcsomagok ebben az évben is nyolc és harmincezer forint között mozognak majd.

Nem kell vagyonokat költenünk az iskolakezdésreA könyvek mellé persze szükség van füzetekre, írószerekre és más taneszközökre is, amelyek megvásárlásakor komoly összegeket hagyhatunk a pénztáraknál. Ezért, mielőtt belevetjük magunkat a vásárlásba, nem árt, ha tájékozódunk, hová érdemes mennünk.

Az Auchan áruházak augusztus 7. és 27. között például óriási iskolakezdési akciókkal várják a vásárlókat. A bejáratoknál elhelyezett tematikus területeken több mint 2000 termék közül válogathatnak az iskolai nagybevásárlást felvállaló szülők, akik a felszerelések mellett a gyerekek ünneplő- és sportruházatát is beszerezhetik. Most még az elmúlt évekhez képest is olcsóbbak a szükséges tanfelszerelések: a tollak, hibajavítók, ollók, színes ceruzák és füzetborítók. Ráadásul az iskolakezdéssel kapcsolatos vásárlásokra a szülők felhasználhatják Sodexho, a Cheque Déjeuner, a Ticket Restaurant, a Cafeteria Card és az OTP Cafeteria utalványaikat is.

További információk! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top