nlc.hu
Aktuális
Az egyenruhára még mindig buknak a nők?

Az egyenruhára még mindig buknak a nők?

Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy mit néztek az elmúlt héten a tévében.

Shrek 2
Shrek 2.

A vasárnap este éppen tévéző nők közül a legtöbben (363.428 néző) úgy döntöttek, hogy a legjobb program a Shrek második részének megtekintése a tv2-n. Innen küldök nekik egy nagy köszönömöt, ugyanis bármi, ami a kereskedelmi tévéket leszoktatja arról, hogy a vasárnap estéket az egyben leadott kétrészes, reklámokkal jó három és fél órára nyújtott, DVD-turkálóból származó katasztrófafilmekkel alibizzék le, az mindenképp üdvözlendő.

A nézettségi verseny ezüstérmese (sőt, nézettségi arányban győztese) 42,9%-kal az augusztus 20-án, az RTL Klubon közvetített budapesti tűzijáték. Lenne itt egy frappánsnak gondolt párhuzamom a pornófilmekkel és a személyesen kivitelezett lepedőgyűréssel, de hölgyekről lévén szó, ezt megtartom magamnak… örüljünk inkább annak, hogy a közkedvelt vérbunkó doki még éppen dobogós, ugyanis House lett a harmadik, hajrá tv2!

Innen meg aztán meglódul a tesztoszteron, még mindig bejön az egyenruha a csajoknak: a Halálos fegyverre valamivel több, mint 300.000 nő volt kíváncsi az RTL tálalásában, ahogy az ugyanitt vetített Miami Helyszínelők is benne van a top10-ben 29,8%-kal, és pont tízedik a Rendőrakadémia 5. (!) része, szintúgy RTL. Utóbbin azért sírjunk egy kicsit, mert ezek szerint még mindig hiába várunk arra, hogy éhségsztrájkolók üljék körbe Kolosi Péter kocsiját, azt követelve, hogy a szemük láttára semmisítse meg az RTL összes Rendőrakadémia-, illetve Bud Spencer és Terence Hill filmjének kópiáját.

Apácashow 2.
Apácashow 2.

Az első tízben még megfér egymással az Apácashow 2. az ötödik, és a másodvirágzását élő Vacsoracsata a hatodik helyen (mindkettő RTL), a tv2 Naplója (mutatom a mérleget: nyolcadik hely, közel 268.000 női néző, jönnek már szépen az SMS-ek) és a kilencedik helyre becsúszó Légcsavar Jodie Fosterrel az RTL-en (ami egyébként egy igazi fotelba szegezős, végigizgulós film 2005-ből).

Jól látható, hogy még a nyári, ad hoc tévézés dominál, egy-egy programra ülnek csak le a nézők, szórt a mezőny, nincs meg a heti rutin a kedvenc sorozatokkal, meg az egymásra eresztett „nagy” mozifilmekkel. Az viszont nem kérdés, hogy továbbra is az RTL a legnézettebb csatorna, a top10-ben 7:3-ra veri a tv2-t. De ősztől újra saját produkciók, új sorozatok, borul a nyári idill… és persze, naná, jön vissza a Barátok közt is, és lesz itt nemulass.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top