Aktuális

Hét varázslat hétköznapokra – tippeket adunk, hogyan lehetsz egyszerűen boldog

Hajlamos vagy a munkádba temetkezni, hogy így menekülj el a napi gondok elől? A problémáid miatt nem érzed vidámnak és kiegyensúlyozottnak magad? Van néhány ötletünk arra, hogyan varázsold boldog ünneppé a hétköznapokat. Ráadásul fillérekből!

1.

Kényeztesd tested-lelked!

Válassz egy olyan napot, amikor időben haza tudsz menni a munkahelyedről. Ne hagyd, hogy az apró ügyek intézése lopja az idődet: a számlák befizetése várhat még egy napot, panaszos ügyeidben se most reklamálj, csak felidegesítenéd magad. Ne kezdj házimunkába, inkább csak üss össze egy finom gyümölcssalátát. Míg az ízek összeérnek, készíts magadnak aromafürdőt. Az interneten bőven találsz receptet, a megfelelő kiválasztására mindig van öt perc, akár ebédidőben is. Egyszerű alapanyagokból is élvezetes fürdőt mixelhetsz, méz, tej, olíva, levendula minden háztartásban akad. Élvezd a víz jótékony hatását, lazulj el! Tegyél fel arcodra házilag készített pihentető arcpakolást.

Hét varázslat hétköznapokra - tippeket adunk, hogyan lehetsz egyszerűen boldog

A telefont persze némítsd el, majd visszahívod másnap, aki a kényeztető estén keres. Fürdő után rakd be a kedvenc CD-det a hifibe, és dőlj végig az ágyon. Zárd ki a bosszantó gondolatokat, koncentrálj a testedre-lelkedre. Ha már kellőképpen ellazultál, gondold végig, mire vágysz igazán, és mit tennél meg érte, hogy el is érd. De az sem baj, ha egyszerűen csak álmodozol, földillatú erdőbe, hűs tengervízbe képzeled magad. Ha még marad energiád, csipegesd el a behűtött salátát, aztán vedd a kezedbe a könyved, amelyet már rég el akartál kezdeni.

2.

Naplemente a természetben

Hívd fel a párod, és ígérj neki fantasztikusan romantikus randevút. Dobj össze néhány szendvicset, vegyetek magatokhoz egy üveg finom bort, keressetek egy nyúzható plédet, és irány a város széli vízpart, domboldal, erdő. Ha nem félted a kedvenc üvegpoharadat, becsomagolhatod azt is, bár ilyenkor jólesik egymás után az üvegből kortyolgatni az ízletes nedűt. Érdemes szúnyogriasztót is a kosárba tenni. Sétáljatok kiadósat, azután keressétek meg azt a helyet, amely elég távol van mindenkitől, és a naplemente is jól látszik. Addigra már biztosan megéheztek, és jólesik néhány korty ital is. Feküdjetek hanyatt, nézzétek a felhőket, és álmodozzatok vagy nosztalgiázzatok, idézzétek fel megismerkedésetek körülményeit. Mondjátok el, mit éreztetek akkor, mit gondoltatok a másikról. Még a kevésbé romantikus pasit is beleviheted a játékba, ha először te meséled el, milyennek láttad, még vadidegenként. Alkonyatkor megváltoznak a színek, minden más megvilágítást kap. Tervezgessétek a jövőt, és ha teljesen besötétedett – esetleg néhány romantikus ölelésen is túljutva beteltetek egymással és a természettel –, sétáljatok még egy nagyot a környéken kéz a kézben, figyeljétek meg az éjszakai állatok motozását.

 

3.

Játsszatok sztárpárt

Hét varázslat hétköznapokra - tippeket adunk, hogyan lehetsz egyszerűen boldogEgyik este keressetek olyan filmet, amelyet mindketten szívesen megnéznétek. Nem muszáj csajosat vagy sírósat választani, nehogy a párod unatkozzon. A lényeg, hogy legyen benne szerelem, és a főszereplők emlékezetes karaktereket alakítsanak.

Másnap beszéljétek meg, hogy munka után ti játsszátok a főszerepet. Viselkedjetek úgy egymással, mint a kedvenc színészetek, játsszatok el vicces, pikáns jeleneteket. (A krimi nem a legmegfelelőbb műfaj ehhez a játékhoz…) Lehetsz a bájos Meg Ryan az ódon könyvesboltban, kedvedre cikizheted a Fox-könyvbirodalom üdvöskéjét, és a számítógépet is bevonhatjátok a játékba: írj szenvedélyes e-maileket a pasidnak mint Tom Hanksnek. Vagy lehet a sztárod a párod, hagyd Hugh Grantnek, hogy körülrajongjon. Kis fantáziával az utcátokat pillanatokon belül Portobello Roaddá varázsolhatjátok. Ha jóízűeket szerettek nevetni, lehetsz te Bridget Jones, kapd elő a legszörnyűbb, csak a nehéz napokra tartogatott fehérneműd, és hidd el, a kacagás nem marad el, amikor Mr. Darcy vetkőztetni kezd. Ha a pasid ragaszkodik az akciódúsabb élményhez, ne ijedj meg. Alakítsátok a Smith házaspárt, és forgassátok fel bátran a lakást.

Amikor a szexjelenethez értek, nem érdemes elsötétíteni, mint a régi filmekben a vásznat. Képzeld magad kedvenc színésznőd helyébe, és garantáltan nem marad el a varázslat. Ráadásul, ha mindketten tudjátok, hogy a másik éppen Angelina Jolie, illetve Brad Pitt karjaiba képzeli magát, most még ezen sem fogtok összeveszni, sőt!

4.

Társasjáték barátokkal

Szüleink generációja még rendszeresen összejárt kártyázni, sőt minden más programot úgy alakítottak, hogy a játékra kijelölt napon szabadok legyenek. Nos, manapság újra divatba jön a rendszeres kártyázás. Ne ragadjatok le a képernyő előtt, játszani sokkal izgalmasabb, mint nézni! És persze nem csak pókerezni lehet, hatalmas a választék. Lehettek profi bridzselők, tarokkosok, ultisok, de ha sokat akartok nevetni, játszhattok rikikit vagy unót, de megunhatatlan klasszikus a makaó és a zsírozás is. És persze ott vannak a társasok, a Ki nevet a végén?-től kezdve a Gazdálkodj okosan!-on keresztül hihetetlenül sok a lehetőség. Ha nincs kéznél semmi, akkor is lehet activityzni vagy ország-városozni.

Ha belemerültök a játékba, észre sem fogjátok venni, hogy szalad az idő. Míg egyetlen lapra állsz a tiszta kanasztától, garantáltan nem jutnak majd eszedbe a munkahelyi gondok. De ha vérre is megy a leosztás, sohase feledkezzetek el arról, hogy ez csak játék. Vigyázzatok, ne árnyékolja be a barátságot egy megkontrázott bemondás, végiggondolatlan csalásvád. Két kör között inkább pletykáljatok, ha pedig izgalmas beszélgetés alakul ki, a kártyát el is lehet tenni a következő hétre.

5.

Bulizni olcsón is lehet

Válság ide, válság oda, a gőzt ki kell ereszteni, és erre semmi sem alkalmasabb, mint egy áttáncolt éjszaka. Ne keseredj el, hogy az utóbbi időkben az egyre rafináltabb partik jöttek divatba. Drága ételek és italok, zenekar, bűvész, táncosok. Ezek persze irgalmatlanul sokba kerülnek, és ráadásul nem is mindig hozzák a kívánt hatást, sokszor kínos feszengés, menekülés vége. Régi megfigyelésem, hogy a spontán bulik a legjobbak. Írj e-mailt péntek délelőtt a barátaidnak, és ha kellő az érdeklődés, vágjatok bele a szervezésbe közösen, másnapra. Nincs szükség partiszervizre, megteszi a szalonnasütés vagy néhány szendvics is. Ki-ki hozzon magával ételt-italt, és biztosan lesz, aki nem sajnálja a kertjét, ha egy fergeteges bulihoz kerestek helyet. Felesleges hetekkel előre lekötni a felkapott – és ezért méregdrága – zenekart, lesz valakinek hordozható hifije a társaságban, és mindenki hozhatja a kedvenc CD-jét. Kabarésztárt sem kell szerződtetni, inkább szóljatok a legnagyobb dumagépnek a baráti társaságból, és a nevetés garantált.

Hét varázslat hétköznapokra - tippeket adunk, hogyan lehetsz egyszerűen boldog

Ha már a tetőfokára hágott a hangulat, dobjátok le a cipőt, a szandált, és ropjátok mezítláb a harmatos fűben. Ha akad egy medence is, semmiképpen se hagyjátok ki! És az sem baj, ha nincs nálatok fürdőruha… jó buliban a póló-fehérnemű is megteszi. De a partifotókat felejtsétek el…

6.

Fedezd fel a legszebb tájakat

Eszedbe ne jusson a válság miatt kihagyni az utazást. Töltekezésre szükség lesz, a szabadságot tilos a halogatott teendők elvégzésére pazarolni. Ha félted a pénztárcát, nem muszáj all inclusive utazásra költeni az összes megtakarítást. A tengerpart is kihagyható egyszer.

Napi pár ezer forintból csodálatos helyekre juthatsz el itthon is. Nem muszáj üdülőbe, szállodába menni, az országban bárhol találsz olyan szállásadót, aki részt vesz a falusi turizmusban. Hatalmas séták az erdőben, biciklizés, lovaglás a mezőkön, bocisimogatás, utána halálosan megéhezve kiadós vacsora a helyi specialitásokból, majd pihenés a háborítatlan csendben – garantáltan új emberként ébredsz másnap. Sosem felejtem el a dobai Cs. Miklósnét, aki nagy szívvel fogadta be kis családomat: délután ő cipelte a kiránduláson a karon ülő lányomat, este ő fésülte ki a kutyánk szőréből a bogáncsot, miközben a nagymama megfőzte vacsorára a meleg ételt. És amikor a lányunk elaludt, ők vigyáztak rá, miközben a büszke házigazda megmutatta nekünk pincéjében a legjobb somlai borait.

7.

Kanapészörf a nagyvilágban

Hét varázslat hétköznapokra - tippeket adunk, hogyan lehetsz egyszerűen boldogHa nem hagynád ki a külföldi utazást, de kevés a pénzed, sebaj, itt az ideje, hogy kipróbáld a „couchsurfing”-ot, azaz a kanapészörfözést. Ennek lényege, hogy szívességi alapon szállhatsz meg vadidegen embereknél a világ bármelyik pontján, cserébe te is megvendégelhetsz másokat ugyanígy. Egyszerű regisztrációval neked lehet a legtöbb barátod a világon – nézz körül az interneten! Ráadásul nemcsak szobát, ágyat kapsz, de házigazdád megmutatja neked a környék nevezetességeit, bemutat a barátainak. Gondolj bele, a szállodai szobák mindenhol egyformák, sokkal izgalmasabb beköltözni egy időre mások lakásába, kipróbálni ismeretlen életformákat. Olyan eldugott helyekre is eljuthatsz a kanapészörf segítségével, ahová nem visznek szervezett utak, és garantáltan nemcsak a turistalátványosságokat tekintheted meg, hanem beleszagolhatsz a valódi életbe, miközben nemcsak német és amerikai nyaralókkal beszélgethetsz esténként, hanem helyi lakosokkal is. Szinte bárhová eljuthatsz ezzel a módszerrel, Afganisztántól Zimbabwéig, de ami ennél sokkal fontosabb, életre szóló barátságot köthetsz bármelyik földrészen. A mozgalom indulása óta másfél millió barátság köttetett így világszerte.

 

Tipp: olvasd el a Hűségcsapdát (http://husegcsapda.blog.nlcafe.hu/), hogy az ott leírt párkapcsolati hibákat elkerüld!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top