Aktuális

Szezonvégi kabrió leárazás

Ősz végén olcsóbb a bakancs. Tél végén a csizma. Tavasz végén a széldzseki. Nyár végén mi olcsóbb? A kabrió. Sokat nyerhetünk, ha bátran megküzdünk az öltönyös kofákkal.

Ahogy a szupermarketekben az átcímkézetlen, szavatossági idejük lejártához vészesen közeledő élelmiszereket, úgy a különböző szezonvégek alkalmával autókat is olcsóbban lehet bevásárolni. Csak ennek nem kerítenek akkora feneket a forgalmazók, valamiért szeretik csöndben tartani az ilyen akciókat.

Pontosabban nem is akcióról van szó, hanem arról, hogy ha tudjuk, mit akarunk, bátrabban alkudhatunk. Szinte biztosra vehetjük, hogy az ésszerűség határáig elmehetünk az árcsökkentő beszélgetéssel. Na jó, kibököm végre, mire gondolok: itt a nyár vége; ilyenkor kell kabriót venni.

Főleg a magánszemélyek által kínált kabrióknál alkudhatunk pofátlanul nagyot – vagy bejön, vagy sem, vesztenivalónk nincs, de most nagyobb az esély arra, hogy mi mondjuk az árat. Több ismerősöm is van, akiknek nincs lehetősége télire letárolni a nyitott, vagy nyitható – puha – tetejű kocsikat, így tavasszal vesznek egyet nyárra, nyár végén pedig eladják.

Nem számít, hogy buknak-e a dolgon, mert nekik a napsütötte fedetlen fő mindent megér. Nem beszélve arról, mennyivel jobban lehet csajozni fedetlen fővel.  Akiknek viszont nem futó kaland a kabriózás, hanem hosszabb távra terveznek egy-egy autóval, és van lehetőségük hűvösebb időkre garázsba rakni a gépet – nekik jött el most az idejük.

Ha érdekel pár tipp a vásárláshoz, kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top