nlc.hu
Aktuális
3+1 szezonvégi, pénztárcabarát tipp

3+1 szezonvégi, pénztárcabarát tipp

A nyárnak lassan vége. Hogy azonban egy kis öröm is vegyüljön az ürömbe: az üzletekben számtalan leárazás vár! Na persze csak óvatosan a bevásárlással...

A nyári végi leárazások a pénztárcák legjobb barátai, ám egyben legnagyobb ellenségei is. A szezon végi kiárusítási dömpinget idén tetézi, hogy az olimpia idején kínált akciós tévéktől, DVD-felvevőktől és egyéb árucikkektől szintén megválnának az üzletek, így aztán nem csoda, hogy a kirakatok többségét számok és százalékjelek hada díszíti. Ám még a legnagyobb kedvezmények mellett is érdemes józannak maradnod, ha nem akarod kidobni a pénzed az ablakon!

Szoknyát, ruhát olcsón – és figyelmesen!

A nyár végi leárazások leginkább a ruházati cikkeket érintik. A legtöbben már készülnek az őszre, az üzletek pedig minél gyorsabban igyekeznek megszabadulni a nyári kollekcióktól. Ha előrelátó vagy, és a pénztárcádnak is kedvezni akarsz, akkor a jövő nyári ruhatáradat most szerezd be, hiszen tizedannyiért juthatsz hozzá szoknyákhoz, fürdőruhákhoz és nyári lábbelikhez. Az alacsony árak láttán azonban ne veszítsd el a fejed: csak azt vedd meg, ami valóban tetszik, és amit várhatóan valóban hordani fogsz. Mielőtt bármit a kosaradba teszel, alaposan vedd szemügyre, hogy nincs-e rajta folt, esetleg szakadás. Ha ez utóbbiakra már csak otthon derül fény, az sem baj: a blokkal együtt vidd vissza az üzletbe, a kötelező jótállás a leértékelt darabokra is érvényes!

 

Tipp: A szezon végi kiárusítások sok vásárló figyelmét felkeltik. Ha nem akarsz órákig sorban állni egyetlen leértékelt szoknyával a kezedben, akkor ne „csúcsidőben”, például munka után vásárolj! Keresd fel a kiszemelt üzletet közvetlenül nyitás után vagy a kora délutáni órákban, akkor jóval gyorsabban intézheted a bevásárlást.

 

Nem elég a nagy képernyő!

A 2008-as olimpiai játékokra nemcsak a sportolók készültek teljes erőbedobással, hanem a kereskedők is. Alig találni ugyanis jobb reklámot az olimpiánál, legfőképpen ha olyan elektronikai cikkekről van szó, amelyek bármilyen módon is kapcsolhatók a sporthoz. De nincs ez másként a kánikulával és a nyári hőség elviselését megkönnyítő készülékekkel kapcsolatban sem. Ám ahogy a nyárnak, úgy az olimpiának is vége, az üzletek kínálatában pedig több a kedvezmény mértékét jelző felirat, mint maga az áru. Használd ki a helyzetet, és vásárolj olcsón, de ezúttal se feledkezz meg az alaposságról! Mielőtt bármit is kifizetnél, vizsgáld meg, hogy nincs-e rajta sérülés, törés vagy repedés. Kapcsold be és próbáld ki, ha pedig otthon derül ki, hogy a készülék hibás, a vásárlás tényét igazoló blokkal együtt irány az üzlet! Kérj cserét, javítást, vagy igényeld vissza a pénzed, probléma esetén pedig fordulj az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez.

Ne feledd: jövőre is lesz nyár!

A nyár utolsó heteiben már keveseknek jut eszébe egy jót pancsolni a kerti medencében, labdázni, tollasozni, vagy éppen sátorozni a gyerkőcökkel a szabadban. Arra pedig még kevesebben gondolnak, hogy a mobil kerti medencék vagy éppen a nyár elengedhetetlen sporteszközei most jóval alacsonyabb áron vásárolhatók meg. Ha maradt egy kis megtakarított pénzed, gondolj a jövő nyárra, és szerezd be most mindazt, amire vágysz – az eredeti árak töredékéért. Az alacsony árak láttán azonban ne veszítsd el a fejed: ha időd engedi, vásárlás előtt térképezd fel az egyes üzletek kínálatát, érdeklődj a kiszemelt termék minőségével kapcsolatban, és csak azt vedd meg, amit valóban érdemesnek tartasz rá!

 

Tipp: Ha nincs időd vagy energiád üzletről üzletre járkálni, akkor böngéssz az interneten! Ma már számos áruháznak van használható weboldala, ahol nemcsak az aktuális készlettel, hanem a leértékelésekkel kapcsolatban is tájékozódhatsz. Emellett érdemes szétnézned az olyan webáruházak kínálatában is, mint például a Kirakat.hu, ahol több üzlet vagy gyártó termékét hasonlíthatod össze. Mindezzel nemcsak pénzt, hanem időt és energiát is spórolhatsz!

Vásárlás.lap.hu »
Akció.lap.hu »
Áruház.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top