Aktuális

479.147 magyar nő Berényi Miklóst akarja!

Ezek a pontos számok, az önáltatónak bizonyult terveket és reményeket pedig épp most csomagolja össze a kirúgott Árpa Attila.

A 35. hét olyan volt, mint az iskolakezdés: szól a csengő, és tudod, hogy egyetlen út van, ami a matekórára vezet. Elkezdődött, a visszatérő Barátok közt legyalulta a nézettségi grafikont. Az elmúlt héten az éppen tévéző nők közül a legtöbben, 44,5 százaléknyian az RTL sorozatára kapcsoltak, Berényiék a csúcson kezdtek. Messze lemaradva a többiek, jó százezerrel kevesebb nézővel ezüstérmes a szintén RTL-es Vacsoracsata.

479.147 magyar nő Berényi Miklóst akarja, Vágó már nem tetszetős

 

Simogassuk is meg gyorsan a szipogó tv2 vállát, mert van oka búslakodni: a hat legnézettebb műsor mind a konkurenciáé volt. Harmadik a Fókusz, aztán jön Tim Roth kiváló sorozata, a Hazudj, ha tudsz!, ötödikként Gary Sinise helyszínelt New Yorkban, és még Harry Potter is jó volt egy erős 32 százalékra.

Mit látunk most? Az őszi kezdésre drasztikusan szétnyílt az olló a két országos kereskedelmi tévé nézettsége között, a tv2 már a startnál durrdefektet kapott. Kemény szezon jön az örökös második helyezettre, és a következő hetek döntik el, hogy Vágó István importja, a foci és az új sorozatok kihúzzák-e a bajból, vagy megint a távolból figyelheti Rékasi Károly távolodó, atlétatrikós hátát. Az első hét eredményei nem kecsegtetnek sok reménnyel: a debütáló Vágó-vetélkedőt, a Párbajt alig feleannyian nézték, mint a ráeresztett Vacsoracsatát. Huszonötödik hely! A másik csodafegyver, a Celebműszak is csúnyán beleállt a földbe, 18,5%-os nézettséggel. A tv2-n most az öreg bútordarabok tartják az egész miskulanciát: House bő 310.000 nézővel a hetedik helyen, a tengerészeti helyszínelők a tízedik, még épp pontszerző pozícióban, és közéjük ékelődött Ben Stiller, az Apádra ütök című vígjátékkal.

Az őszi műsorrend első hete azt mutatja, hogy a kapkodó, műsorokat tologató, előkapó és megszüntető tv2 egyre mélyebbre ássa magát, míg az építkező RTL előnye folyamatosan nő. Mintha Vágó műsorában Győzike párbajozna a Magyar Tudományos Akadémiát vezető Pálinkás Józseffel… lassan ez már nem is verseny, hanem kivégzés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top