nlc.hu
Aktuális
Mágikus nap! 6106 pár köt ma házasságot?

Mágikus nap! 6106 pár köt ma házasságot?

Párok tízezrei kelnek egybe szerdán Kínában, a kilences szám ugyanis a hosszú életet jelképezi. A 2009. 09. 09-es dátumtól ezért a jegyesek házasságuk örökérvényűségét remélik.

A jövendőmondók az ezen a napon házasodóknak hosszú és boldog közös életet jósolnak. Kanton dél-kínai város felkészült a népköztársaság hatvan évvel ezelőtti megalapítása óta legnagyobb esküvői rohamra. Szerdán 6106 pár szeretne a városban a házasság kötelékébe lépni.

Más városokból is hasonlóan heves esküvői lázról számolnak be. A hotelek és éttermek már régóta foglaltak. Sanghajban ötezer, Tiencsinben (Tienjin) legalább négyezer pár tartja az esküvőjét. Hszian (Xi’an) régi császárvárosban az anyakönyvi hivatal meg is hosszabbítja aznapra a nyitvatartási idejét és megnöveli dolgozóinak számát.
Három héten belül újabb esküvői rohamra számítanak Kínában. Sokan ugyanis október 1-jén, a Kínai Népköztársaság megalapításának hatvanadik évfordulóján akarják összekötni életüket.
Még így sem éri el az esküvők száma az egy évvel ezelőtti augusztus 8-ai adatokat. A pekingi olimpiai játékok nyitónapjának dátumában ugyanis három darab nyolcas szerepel, s ez a szám nem csak szerencsét, hanem gazdagságot is ígér a babonás kínaiaknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top