Aktuális

Fehérje – és búcsút mondhatsz a kilóknak?

A fehérjediéták egyre népszerűbbek lettek mostanában. Míg a szénhidrátok a mumus szerepébe kerültek, a proteinekkel igyekszünk súlyt veszíteni, energiához jutni. De tényleg jók minderre a fehérjék?

A szénhidrátok negatív szerepbe kényszerülése annak a felfedezésnek köszönhető (ez főként az egyszerű szénhidrátokra igaz), miszerint hirtelen emelkedést okoznak a vércukorszintben, ami aztán éppolyan gyors zuhanást is eredményez: éhségrohamot okozva. A szénhidrátokban található energiát a szervezetünk nagyon gyorsan felhasználja, tehát csupán rövid időre elégíti ki szervezetünk energiaigényeit, ugyanakkor a feleslegesen bevitt szénhidrát-kalóriák előszeretettel raktározódnak: zsír formájában. Ezzel szemben a fehérjének számos előnye van: a szervezet maradéktalanul tudja hasznosítani, így egy fehérjediéta gyors súlyvesztést eredményezhet, izomveszteség kockázata nélkül.

 

Fehérje - és búcsút mondhatsz a kilóknak?A fehérjediéta előnyei

  • Megakadályozza a vércukorszint nagy ingadozásai
  • Egy egyszerű diétánál gyors súlyvesztéshez vezet
  • Megszünteti a szervezet felesleges vízraktárait
  • Könnyen emészthető, így nem terheli szervezetet

 

Amire vigyázz

  • A fokozott fehérjebevitelnél ügyelj a megválasztott ételek koleszterinszintjére is
  • Amíg hozzászokik a szervezeted az újfajta táplálkozáshoz, a nagymennyiségű szénhidrátelvonás gyengévé tehet
  • Az alapanyagcseréhez szükséges kalóriát feltétlenül vidd be a szervezetedbe, különben a szervezeted raktározni kezd, nem fog fogyni

 

3 gyors tipp a helyes fehérjebevitelért

Fehérje - és búcsút mondhatsz a kilóknak?1. Keverd!
Az egészséget hosszú távon nem károsító diétáknak elegendő fehérjét kell tartalmazniuk. Nem árt arra sem odafigyelni, hogy milyeneket: hús, hal, tejtermékek és hüvelyes zöldségek egyaránt legyenek a menüben!

2. Óvatosan a zsírral!
A fehérjebevitel mellett a zsírosabb húsok és magas zsírtartalmú tejtermékek sok állati eredetű zsírt is a szervezetedbe juttatnak, amelyek egyáltalán nem tesznek neked jót.

3. Kerüld a feldolgozott hústermékeket!
A felvágottak és más feldolgozott húsfélék gyakran nagyon sok sót tartalmaznak más, az egészségednek nem túl kedvező anyagok mellett. Ha kerülöd őket, nem csak a súlyodnak, de egészségednek és szépségednek is jót teszel!

Fehérje - és búcsút mondhatsz a kilóknak?

 

Egy gyors megoldás: fehérjével

A Turbó-diéta fehérjeturmix sok és jó minőségű fehérjét tartalmaz, melyek segítségével a kéthetes kúra alatt könnyen mondhatsz búcsút a pluszkilóknak. Válaszd ezt a léböjtkúrához hasonló diétát, és éhezés nélkül oldhatod meg a problémát! Bővebben itt találsz: www.turbodieta.hu

 


 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top