Aktuális

Egymillió darab fogyott belőle, magyar és még díjat is nyert! Mi az?

A mézhamisítás már évek óta megkeserítette a magyar méhészek munkáját, akik tavaly úgy döntöttek, felveszik a harcot a hamis méz ellen. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület felkereste az O-I Orosházi Üveggyárat, hogy egy egyedi, a magyar termelői méz eredetiségét és minőségét szavatoló üveget tervezzenek a méhészek számára, amelyet kizárólag belső terjesztésben az OMME tagjai vásárolhatnak meg.

A különleges mézes üveg tavaly február 28-án a XXI. Székesfehérvári Méhésztalálkozón és Vásáron debütált először. Azóta már több mint egy millió darab fogyott belőle.

Különdíj a magyar mézesüvegnek

Idén szeptember 23-án kerül sor a Hungaropack 2009 csomagolási verseny díjátadására, ahol az O-I Orosházi Üveggyár mézesüvege kapja a Földművelődési és Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját. A nyertes design a Magyarország kontúrját hatszögletű méhsejtekkel ábrázoló üveg, amelynek közepén az OMME 130 éves emblémája látható. A magyar mézesüvegből február óta már több mint egy millió darab fogyott. A nagy érdeklődésre való tekintettel az O-I úgy döntött, kibővíti mézesüveg termékpalettáját és hamarosan elkezdi a ½ kilogrammos (380 ml) változat gyártását is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top