Aktuális

Farkasházi Réka először mutatja meg kislányát, Rebekát – fotóval!

Már az M7-esen hajtottunk hazafelé, amikor SMS-ünk érkezett Rékától: "Csak megnyugtatásként: a baba békésen alszik, megnyugodott. Jó utat! :)" Szó se róla, volt némi lelkifurdalásunk, amiért a fotózás belecsúszott az alvásidőbe, és a képek kedvéért fel kellett ébresztenünk a kicsit.

Rebeka májusban született, a tegnapi lapok pedig azt írják, hogy már vissza is térsz műsorvezetőként a képernyőre. Nincs benned félsz, hogy ez most még túl korai?

– Hogyne lenne bennem félelem, kár is lenne tagadni. Nagyon vágytam persze rá, hogy legyen egy hely, ahová visszavárnak valami nagy feladattal, de olyan jó lett volna még egy kicsit nyugiban otthon lenni! Hirtelen jött a felkérés, és ez most olyan lehetőség, amelyet nem szabad elszalasztani. Egyrészt meg kell felelnem a kihívásnak, másrészt pedig, ami nyilván a legfontosabb, családanyaként is maximálisat kell nyújtanom.

Amiatt izgulsz, hogyan fogod tudni megszervezni az életeteket, vagy a lelki része is aggaszt?

– Beninél még volt ilyen frusztrációm, hogy ha kevesebbet leszek vele, az neki rossz lesz, de ma már tudom, hogy igazából nem ezen múlik a kapcsolatunk minősége.

Farkasházi Réka először mutatja meg kislányát, Rebekát - fotóval!

 

A fiaddal meddig maradtál otthon?

– Nyolc hónapos volt, ami elvileg szintén korai. De mit tegyek, ilyen világot élünk. Ha megtehetném, addig maradnék otthon, amíg jólesik.

Biztos vagy benne, hogy a lehetőségek nem térnek vissza, ha most nemet mondasz?

– Nálunk a dolgok úgy működnek, hogy egyszer hívnak valahová, másodszor nem. Gondolj bele, hány nő küzd évekig azért, hogy egyedül vezethessen élő adást! Ráadásul olyan magazinműsorban, amelynek érdekesek a témái, és nem bulvár jellegű. Nekem ez most az ATV Jam Light című műsorában megadatott.

Ilyen lehetőségre vártál a szíved mélyén?

– Az egyik részem mindenképpen erre vágyott, de azért ott él bennem a kétség is, hogy a műsorvezetéssel veszélybe kerül a színésznői mivoltom. Legalábbis az a fajta színésznőség, amelyre igazán vágyom, vagyis a filmezés.

Farkasházi Réka először mutatja meg kislányát, Rebekát - fotóval!Ráadásul egykori sorozatszínésznőként eleve hátrányos helyzetből indulsz, ha komolyan el akarod magad fogadtatni ebben a szakmában.

– De közben a tévés műsorvezetésben olyan sikereim vannak, amilyeneket a színészetben még soha nem kaptam meg! Vezettem például egy harmincperces portréműsort, ahol a visszajelzésekből és egyébként, belül is úgy éreztem: ez a műfaj igazán jól megy nekem. És be kell vallanom, ugyanezt a színpadon még soha nem éreztem. A színpadon még soha nem voltam olyan magabiztos, mint a műsorvezetésben.

Nincs hozzá elég önbizalmad?

– Ott él bennem az örök frusztráció, hogy nem jártam a Színművészetire. Tudom, hogy nem az egyetemtől lesz valaki jó színész, mégis így érzek, nem tehetek róla.

Pár napja volt a születésnapod. Végiggondoltad ennek kapcsán, hogy arrafelé tart-e az életed, amerre valóban menni szeretnél?

– A huszonnyolcadikra emlékszem élesen, mert akkor gondolkodtam el igazán ezen a kérdésen. Mit ne mondjak, sikerült is jó nagy kavarodást okoznom vele magam körül. Azóta már kezd szépen letisztulni bennem és körülöttem minden, s ami azt illeti, nem is szeretném soha többé felkavarni ezeket a dolgokat.

A párkapcsolati válságodra célzol, ugye?

 Réka válaszát és az interjú második felét az e heti Nők Lapjában olvashatjátok…

Farkasházi Réka: Rebeka és Bence az életem! - fotóvalMég több az e heti Nők Lapjából:

D. Tóth Kriszta: Pucérkorszak, ég veled! »
Ha unod a csirkét: egyszerű receptek pulykához »
Ki nevel az iskolában? A diákok vagy a tanárok? »
Meddig egészséges együtt élni a szülőkkel? – Óv a Mama Hotel »
Miért siettetjük a gyerekeket a fejlődésben? »
Mosoly és polgárháború – Egy debreceni lány Srí Lankán »

További  kiemelt témáink a Nők Lapja szeptember 16-án megjelenő, 38. számából:

Zöldoldal
Hol ér véget a roncsderbifutam, mi lesz a régi, kimustrált autókkal? Utánajártunk, hogy csak a veszélyes hulladék mennyiségét gyarapítják, vagy tudnak-e szolgálni még nekünk.

Útitárs
Sárváron a Nádasdy család történetét követte nyomon Vadas Zsuzsa. Vérfürdő, felségárulás és nyakazás. Brrr… Szerencsére a szép kisváros múzeuma, gyógyvize és arborétuma megnyugtatja a kedélyeket.

Nők a nagyvilágban
Gabriella fiával hat éve Srí Lankára ment, és ott kezdett új életet. Jó barátai vannak, de párja nincs, megtudhatjuk tőle, miért ragyognak a mediterrán emberek.

Sztárportré
Emma Thompson drámai hősnőként éppolyan jó, mint amilyen kiváló komédiásként, például a Harry Potter jóslástantanárnőjének szerepében. Ha nem is a színészi tehetséget, de sok minden mást tanulhatunk tőle!

A heti szerkesztő, Molnár Gabriella ajánlásával:
Mama Hotel
„Ó, de jó lenne, ha mindig mellettem lenne az édes gyermekem!” Ez az egyik óhajunk. A másik meg: „Mikor találja már meg a párját, otthonát, munkáját, meddig ül még a szoknyám szélén?” Igen, mint annyi más, az elszakadás, leválás is sokban múlik az anyákon. Utánanéztünk, mi a mai helyzet: mennek, vagy maradnak inkább a Mama Hotelben a harminc körüli ifjak?

Továbbá: Szépség, Konyha, Egészség, Horoszkóp, Társkereső és még sok minden más!         

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top