Aktuális

Újabb tizenhatezer nő csalta meg Vágót

Csírák és kórók az elmúlt hét nézettségi adataiban: ismét vannak ígéretes versenyzők, és elszáradva haldokló vesztesek is.

Forrás: RTLKlub
Forrás: RTLKlub

A 37. héten a 18-49 év közti magyar nők közül 510.000-nél is többen választották a Barátok köztöt, a top10 megint nyomasztóan RTL-domináns: a nyolcadik helyen fulladozó Jóban Rosszban az egyetlen tv2-s műsor ebben a magasságban. A BK után következik ugyanis a Fókusz, majd a foci VB-selejtező (igen, a hölgyek is ezt nézték), negyedik helyen Vin Diesel imitál gyantázott gorillát a xXx című filmben, majd Vacsoracsata, New York-i Helyszínelők, a hetedik a kiváló Hazudj, ha tudsz!, és befért még ide egy fiúnak öltöző focistalány, valamint a Cobra 11.

9:1 az RTL-nek, ezen nincs mit magyarázni. Nézzük inkább az érdekességeket!

A nagy meglepetést a Viasat3 hozta, ugyanis odaért harmincadik helyre a Helyszínelőkkel, 131.820 nő nézte a csütörtöki epizódot, ez 13,06%-os nézettség, ami kiváló egy kis tévétől. Minél több ilyen kis csíra dugja ki a fejét, annál több esély van arra, hogy nem fog százas szöget verni a távirányítóba a magyar lakosság az RTL gombjánál.

CSI: A helyszínelők - Forrás: Viasat
CSI: A helyszínelők
Forrás: Viasat

Elszáradó kórókat is találunk bőven: újabb tizenhatezer női nézőt vesztett el a Párbaj, megint a huszonötödik helyen áll, lassan arra kell zsetont tenni, hogy meddig húzza még. Szintúgy töppedtre száradt A szökés, ami valaha az RTL fő sorozata volt – hiába, a negyedik évad olyan vacak, hogy csak a 29. helyre jó. Scofield terebélyesedő hátsója és tokája is csökkenti az első évad börtönszíneiben még tusolós jeleneteket követelő női nézők számát. Elszáradt a Heti Hetes is, érthető a nézők elfordulása, a Muppet Show is hamar lekerült volna a műsorról, ha végig a páholyban zsörtölődő öregurakról szól. 152.471 hölgy nézte, ami kevesebb, mint egy vacak Van Damme akciófilm(!) ismétlésének nézőszáma ugyanitt.

Három hete azt vártuk, hátha a tv2 saját gyártású műsorai versenyhelyzetet teremtenek. Vágó lassan felmorzsolódik, a Celebműszak pedig csak matat a maradékban a BK műsorsávjában. Egyik se csodafegyver. Az egyetlen remény az, hogy ha a House-ismétlések is rendre top10, vagy akörüli eredmény hoznak, akkor az új részek, illetve a krimihétfő sorozatainak még sosem vetített epizódjai majd magasba lökik a mutatót a tv2-n.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top