Aktuális

Őszi depresszió? Felejtsd el!

Ne gubózz be ősszel sem! Íme néhány praktikus tanács, hogy vidámabban teljenek a hideg hónapok.

Őszi depresszió? Felejtsd el! Ősszel, ahogy rövidülnek a napok, egyre nehezebben viseljük az állandó szürkeséget, az esőt és a hideget. Ma már tudjuk, hogy az ősszel kezdődő és a téli hónapokban tetőző kedvetlenség, levertség – súlyosabb esetben depresszió – elsősorban a természetes fény hiányára vezethető vissza. Lássuk, mit tehetsz, ha nem akarod túlélőtáborként megélni a hideg hónapokat!

Mozdulj ki!
Bármennyire is nehezedre esik kibújni a meleg szobából, hidd el, a szabad levegőn végzett mozgásnál semmi sem frissít fel jobban. Egy romantikus séta a parkban a pároddal, vagy egy kirándulás a barátokkal biztosan jobb kedvre derít!

Fordíts több időt magadra!
A természetben a tél a pihenés, feltöltődés időszaka: testünk és lelkünk ilyenkor nyugalomra vágyik. Szerezz be néhány jó könyvet, nézz meg egy klassz filmet és hallgasd a kedvenc zenéidet.

Ügyelj arra, hogy mit eszel!
A levertséget, álmosságot gyakran a vitaminhiány okozza. Sokat segíthet ilyenkor a B vitamin, mert javítja a koncentrációt és a rossz hangulatot, de a fáradtság tüneteinek enyhítésében is közreműködik. Nagyszerű B-vitamin forrás többek között a krumpli, a gabona, a gomba és a szárnyas hús. Lepd meg a párodat egy izgalmas vacsorával, amitől a mennyországban érezhetitek magatokat! Ne aggódj, nem arra biztatunk, hogy egy fárasztó nap után órákig pepecselj a konyhában.

SáGa új, fagyasztott finomságaival könnyű dolgod lesz: csak bedobod a sütőbe, a mikróba vagy egy serpenyőbe és pár perc alatt kész valamelyik különlegesség: a cheddar sajtos pulykaszelet, a cornflakes pulyka nuggetts, vagy az ínyencek kedvence, a csípős-pikáns csirkemell. A SáGa szakácsai valószínűleg romantikus hangulatukban alkották meg ezeket a panírozott finomságokat: mindegyik kétszemélyes kiszerelésben kapható, így nem kell egyszerre több kilót hazacipelni és a fagyasztóba préselni. Az persze nem kizárt, hogy miután egyszer megkóstoltad, több kilót bespájzolsz belőle…

Őszi depresszió? Felejtsd el!

A termékekről további információkat, valamint depresszió-űző képeslapokat találsz a www.sagatitok.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top