Aktuális

Nézd meg a neten, mikor mehetsz vécére!

Rövidesen a világ minden mozinézője nyugodtan kiszaladhat a teremből egy rövid vécészünetre anélkül, hogy lemaradna a film kulcsfontosságú jeleneteiről: mindezt a nemzetközi sikerre számító Runpee.com (szaladj pisilni) nevű amerikai honlap teszi lehetővé.

A Runpee.com forradalmasította a mozilátogatást az Egyesült Államokban: a nézők ugyanis a honlapon már a moziba indulás előtt megtudhatják, hogy mikor állhatnak fel, és mennyi időt szentelhetnek szükségük elvégzésére anélkül, hogy lemaradnának a fő jelenetekről – írja a Magyar Távirati Iroda.

Dan Florio, az oldal ötletgazdája azután hozta létre a honlapot, hogy 2005-ben három órán és hét percen át ült a székbe szögezve a King Kong vetítésén, hogy a film egyetlen részletét se mulassza el. Florio most azon dolgozik, hogy honlap mindenfajta karakterrel kompatibilis legyen. „Mihelyst elkészül – reményeim szerint november elejéig – spanyol, kínai, francia, német fordítás is rendelkezésre áll majd. Meg akarom hódítani a világot” – mondta.

Florio mindenekelőtt a kínai és az indiai piacra akar betörni. A kínaiak, akik a filmtörténet leghosszabb filmjével büszkélkedhetnek – a Burning of the Red Lotus Monastery (A Vörös Lótusz kolostor felgyújtása) című alkotás 27 órás -, nagy érdeklődést mutattak a Runpee.com iránt, Indiában pedig több mozijegy kel el, mint az Egyesült Államokban.

A honlap szerint, amelynek tartalmát a felhasználók tapasztalatai alapján töltik fel, a filmeknél általában a főcím utáni mintegy 40. percnél van az első „vécészünet”. Egyes filmeknél azonban a néző sajnálhatja, ha akkor szalad ki a mellékhelyiségbe.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top