Aktuális

Variációk körtére – mesés őszi receptek

A körte az ősz egyik ajándéka. Együnk belőle frissen, amennyi belénk fér, de ezenkívül még számtalan variációban kerülhet az asztalra.

Körte, körbe...Amikor az egészséges táplálkozást ajánlják, sokszor az egyik ellenérv, hogy örökké salátát enni – unalmas. Csakhogy már maga a saláta sem uralmas, hiszen a zöldségeken kívül tehetünk bele gyümölcsöket is. Az alma és a körte tökéletes kiegészítője a salátába valóknak, használjuk hát őket bátran! Tamás is ad egy salátareceptet, szerinte a körte egyik nagy előnye, hogy remekül illik a sós ízekhez. Húsok mellé is kínálhatjuk.

A körte a sütemények egyik ideális tölteléke is. Ha sütibe tesszük, inkább keményebb, egészséges darabokat válasszunk, és lehetőleg pároljuk meg, vagy legalább forrázzuk le. A csokoládéhoz is nagyon jól illik, és az illatos fűszerekhez, mint a szegfűszeg, szegfűbors, bors, fahéj. Fajták tekintetében, mindenki azt használja, amit a legjobban szeret, hiszen nincs olyan, ami kifejezetten ellenjavallt lenne egy-egy étel elkészítésénél.

A sült körte sonkával lehet olyan családi kedvenc, mint a sárgadinnye-sonka kettős. A mandulás-körtés-mazsolás rizs pikáns köret, egy semlegesebb ízű csirkés raguhoz kiváló, de még egy natúrszelethez is ajánlható.

Sült körte sonkával (40 perc)

Hozzávalók: 4 Vilmos körte, 12 szelet pármai sonka, 1 ek. olívaolaj, durvára tört zöld, fekete és rózsabors, friss bazsalikom.

A körtéket megmossuk, cikkekre vágjuk, és kivágjuk a magházukat. Ezután serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és hirtelen megsütjük rajta a körtéket, majd megszórjuk a borskeverékkel. Miután kihűlt, körbe-körbe tányérra rendezzük, tetejére hajszálvékony sonkaszeleteket teszünk, és friss bazsalikommal díszítjük.

Körte, körbe...


A Nők Lapja 40. számában három további két isteni körtés receptet (körtetorta, Körtés-mandulás-mazsolás rizs) találhattok
!

Szulák Andrea: Gyerekem lett, és minden átalakultMég több az e heti Nők Lapjából:

Szulák Andrea: Gyerekem lett, és minden átalakult »
D. Tóth Kriszta: Vele vagy nélküle? »
Miért különbözik a női és a férfi humor? »
Minden kezdet nehéz? – A legfontosabb első alkalmak »
Kerekes székben – mégis boldogan »
Miért nem megy ki a divatból a Fenyő? »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top