Aktuális

Obamánál már népszerűbb a felesége!

Barack Obama amerikai elnök tavalyi novemberi megválasztásakor még lényegesen népszerűbb volt feleségénél, mára viszont megfordult a kocka: ma már Michelle Obamáról van több embernek kedvező véleménye.

A USA Today/Gallup friss felmérése szerint az elnök támogatottsági mutatója jelenleg 55 százalékos, a first lady viszont az amerikaiak 61 százalékánál népszerű. A kutatók rámutattak: azzal párhuzamosan, hogy Barack Obama népszerűsége visszaesett, Michelle Obamáról egy sor pozitív értékelés látott napvilágot az utóbbi egy évben.

A first lady művelt, érzékeny és gyakorlatias nő képét alakította ki magáról, nem fekete nőként, hanem nőként viselkedik; ehhez a képhez járult hozzá például az, hogy támogatja az egészséges étkezést, vagy ahogy a családjáról, két lányáról gondoskodik – idézett a lap egy jellemző véleményt, amely szerint az elnök felesége által felmutatott értékeket mindenki osztja.

Az elnök a megválasztása utáni napon, 2008. november 5-én még 68 százalékos népszerűségű volt, felesége az elnökválasztási kampány alatt és a januári beiktatás idején is 10 pontos hátrányban volt hozzá képest. 

Joe Biden alelnök még főnökénél is nagyobb arányú visszaesést szenvedett el, a tavaly novemberi 59 százalékos népszerűség után jelenleg csak 42 százalékos támogatottsággal bír.

John McCain, a Republikánus Párt tavalyi elnökjelöltje sem lett népszerűbb, az arizonai szenátorról a választás utáni napon még a megkérdezettek 64 százaléka vélekedett kedvezően, most 54 százalék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top