Aktuális

Kötelező, de okosan!

Sokan gondolhatják úgy, hogy nincs is unalmasabb a pénzügy világában, mint a biztosítás területe. Hova tovább, egyenesen fáradtságos, idegtépő és egyáltalán nem tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé a biztosítási ügyintézés. Szerződési feltételeket böngészni, azokat meg is érteni, elmenni a biztosítóhoz nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé.

Kötelező, de okosan! Ezek az elképzelések jogosak is valahol, azonban be kell lássuk, hogy egyes biztosítások kötelező jelleggel életünk részét képezik. Az egyik ilyen termék a kötelező gépjármű felelősség biztosítás, amit minden autósnak meg kell kötnie.

A kötelező biztosítások árai a legtöbb biztosítási termék árával ellentétben, kellemesen lefelé mozognak. Itt ugyanis “szezonvégi kiárusítás” jelleggel minden év novemberében egymásnak esnek a társaságok és megpróbálják jobbnál jobb árakkal magukhoz csábítani az autósokat. A biztosítók mindent megtesznek azért, hogy kedvező tarifáikkal új ügyfeleket szerezzenek, és megtartsák a régieket. Egyrészt mindegyik biztosító honorálja a balesetmentes közlekedést az ún. bonus-malus rendszer keretén belül, ami hölgyeknek kimondottan kedvez, hiszen, alapul véve a hosszú évekre visszanyúló baleseti statisztikákat, a nők magasan jobbnak bizonyulnak a balesetmentes közlekedésben. Egyes biztosítók díjszabásukban különbséget is tesznek a nők és a férfiak között természetesen a hölgyek javára :-)))

 

A kedvező díj megtalálása ugyanakkor nem könnyű, mivel a tarifák bonyolultak és egyre több szereplős a biztosítási piac.

Szerencsére ott vannak az internetes biztosítási oldalak, akik mindannyiunk számára megkönnyítik a választást és segítségünkre vannak az egyszerű és zökkenőmentes biztosítóváltásban, ahol személyre szabottan, a saját adataink alapján kalkulált kedvező díjak közül választhatunk. A www.biztositas.hu oldal pont egy ilyen portál, ahol a könnyű kezelhetőség mellett nagyban leegyszerűsödik a biztosítás megkötésének folyamata. Az ügyintézés gyors, valamint kényelmes is, hiszen a számítógépünk mellől elvégezhető.

Kötelező, de okosan!

Webes felmérésekből egyértelműen kiderül, hogy nőtársaink egyre nagyobb arányban használják az internetet. Köszönhető ez egyrészt az internet gyors terjedésének, másrészt annak, hogy a hölgyek kezdik felfedezni: az ilyen, és ehhez hasonló jellegű összehasonlító oldalakon, érdemes körülnézni, ugyanis sok esetben jelentős összegeket lehet spórolni egy-egy vásárlás alkalmával, legyen szó kerékpárról, fényképezőgépről vagy akár biztosítási termékről. Ha az internetet tudatosan használjuk a választásra nagy valószínűséggel megtaláljuk a legolcsóbb árat. Mindez nagymértékben hozzájárulhat a családi kassza sikeres kezeléséhez, ami általában a mi feladatunk.

 

További információk! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top