Aktuális

Álldogál az alku, szárnyal Benkő és a Csillag születik

Vérre menő harc az új műsorok közt: Benkő debütálása és a Csillag születik mindent vitt, az Alku azonban áll, sőt, vesztegel.

A 43. héten a 18-49 év közötti tévénéző hölgyek csupa-csupa friss műsor közül válogathattak: Benkő Pucérlantos Dániel feleségkereső műsora, a selejtezőket pörgető Csillag születik az RTL-en, míg a szerencsétlenül végződött Párbaj helyére lépő Áll az alku debütálása és a szintén nemrég indult Sztárral szemben a tv2-n kereste a kegyeiket. Eltérő sikerrel.

 

Álldogál az alku, szárnyal Benkő és a Csillag születikAz RTL tehetségkutató műsora ugyanis forradalmi tettet hajtott végre: letaszította a trónról a Barátok köztöt (köszönöm, köszönöm nektek, már gyűlöltem leírni, hogy „és ezen a héten is Berényiék az élen”). A pillepalackos néptáncosok és a sértődékeny bűvész elvtárs produkcióit többen nézték szombaton, mint az összes többi csatorna műsorét összesen! A beborult Berényi Dani 45% fölötti eredménnyel lett második, harmadik a Fókusz, és negyedikként a Benkő-show első adása, rögtön 400.700 női nézővel. És még mindig nincs vége, ötödik ugyanis a Vacsoracsata – és ezzel immár megkerülhetetlen tény, hogy ma, Magyarországon a legtöbben az RTL Klub saját gyártású műsorai kíváncsiak.

Ezzel szemben a tv2-n továbbra is a minőségi sorozatok futnak, így House a hatodik helyen közel 360.00 női nézővel, és alig lemaradva az NCIS, mely Benkővel egy idősávban érte el ezt az eredményt! A top10 további szereplői megint az RTL-ről jönnek: egy kiváló családi rajzfilm, a Verdák, a szombati Híradó, valamint Harry Potter és a titkok kamrája. 8:2-re kapott ki a tv2, de fontosabb, hogy stratégiailag mit jelent ez számukra.

Álldogál az alku, szárnyal Benkő és a Csillag születikLeginkább azt, hogy tragikus gyorsasággal buknak meg az új műsoraik. A Párbaj „pihen”, a Sztárral szemben két adását még leadják (melynek már az előző adásai se fértek be a harmincas listára sem), de aztán azt is elkaszálják; a múltbéli csodafegyver, az Áll az alku pedig osztja a szintúgy sikertelenül reaktivált Hal a tortán sorsát: a táskanyitogatás csak a 26. helyre volt elég, és ez egyre csak rosszabb lesz.

Ceterum censeo: a tv2 saját műsorokkal nem tud sikereket elérni, míg a sorozatainak (ha nem rakosgatja ide-oda őket állandóan) stabil nézettsége van. A kapkodásnak véget kell vetni (erre irányuló szándékot jelez, hogy Claudia új műsorát már a próbák után lefújták), és minőségi sorozatokkal visszacsábítani a nézőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top