Aktuális

Válságban is jut idő és pénz a rászorulókra

Az amerikaiak a válságban is adakoznak a rászorulóknak: a USA Today/Gallup friss felmérése szerint az egyházak jótékonysági tevékenységének támogatása még nőtt is az utóbbi egy évben.

A recesszió elmélyülése és a növekvő munkanélküliség nem vetette vissza az amerikaiak adakozási kedvét; az utóbbi 12 hónapban 10 emberből csaknem 4 segített egyházi és nem egyházi jótékonysági szervezeteket. Szeptemberben a lakosság 30 százaléka segítette az egyházak jótékony célú tevékenységét.

A szeptember végi, 1053 felnőtt körében végzett felmérés azt mutatta, hogy az adakozók 52 százaléka egyházi, 66 százaléka nem egyházi csoportokat támogatott – írja a Magyar Távirati Iroda.
A statisztikák szerint az amerikaiak nagyobb összegeket adakoznak egyházi jótékonysági szervezeteknek. Az egyházak tevékenységét segítők évente átlagosan 1858 dollárt, míg a nem egyházi szervezeteket támogatók ennek a felét, 941 dollárt adakoznak.
A USA Today napilap tudósítása szerint a vallásos amerikaiak tisztában vannak azzal, hogy amikor rossz idők járnak, az emberek hitük, egyházuk felé fordulnak, s attól várnak segítséget. Sokan – főleg az állás nélküli fiatalok, valamint az idősebbek – pénzadomány helyett szabadidejükkel, programok, események szervezésével veszik ki részüket az adakozásból.
Az újság egy szakértő véleményét idézve arra is rámutatott: a munka nélkül maradó fiatalok nem utolsósorban azért vállalnak még több önkéntes jótékonykodást, hogy ezzel is erősítsék szakmai életrajzukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top