Aktuális

A dolgozók negyede kirúgná a főnökét

Egy nemrég közzétett amerikai kutatás eredményei szerint nem bíznak munkahelyük vezetőiben az amerikai dolgozók. Sokan úgy vélik főnökük nem őszinte, nem kifejezetten korrekt és nem is túl lojális, jelentős részük pedig azonnal kirúgná feljebbvalóját, ha megtehetné.

Az Adecco Group North America megbízásából készült felmérés eredményei szerint az amerikai dolgozók jelentős része nem tartja túl megbízható embernek a főnökét – legalábbis, ami a munkahelyi viszonyokat illeti -, és rövid úton megszabadulna tőle, ha lenne rá lehetősége.

A kutatás során megkérdezett munkavállalók 53 százaléka úgy vélte, hogy főnöke nem őszinte. További több mint 50 százalék szerint feljebbvalója nem kifejezetten fair illetve türelmes a beosztottakkal, kétharmaduk pedig vezetője lojalitását is kétségbe vonta. Összességében, a kutatás adatai szerint a megkérdezettek 28 százaléka bocsátaná el, vagy rúgná ki főnökét, ha megtehetné.

Az erős kritika ellenére a válaszadók kétharmada nem kíván változtatni főnökével kialakult kapcsolatán, és csak mintegy tízből négy munkavállaló vállalná el a főnöke által betöltött pozíciót, ha azt fölkínálnák neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top