Aktuális

Parkolás 150 ezerért?

Januártól a fizetőövezetekben lakó autósok már csak egy autó után kaphatnak ingyenes parkolási engedélyt. A második kocsi után már keményen fizetni kell. Helytől függően 37-150 ezer forintot.

A nyáron, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes által előterjesztett rendelet értelmében a jövő évtől lakásonként legfeljebb két kedvezményes parkolási engedély adható ki, amelyek közül csak egy lehet ingyenes, a másodikért fizetni kell. Nem is keveset.

Nincs hely az ablak alatt

A Parking Kft. szerint már túl sok az autó és kevés a parkolóhely a fővárosban. A belső kerületekben különösen rossz a helyzet, ott néhol csupán két-három lakásra jut egy parkolóhely. Ráadásul több ingyenes engedélyt adtak ki, mint ahány fizetős parkolóhely van összesen. Az pedig végképp nem járja, hogy az egész héten csak az ablak alatt álló autók foglalják el a helyet a városba érkező, fizető autósok elől.

Az első sincs ingyen

Parkolás 150 ezerért?Téves az az elképzelés is, hogy az első autó után jár az ingyenes parkolási engedély. A rendelet szövegében az áll, hogy a kedvezmény mértéke legfeljebb száz százalék lehet. Így az önkormányzatok elméletileg úgy is dönthetnének, hogy egyáltalán nem adnak kedvezményt, de ezt a lépést eddig sehol nem merték vállalni.

További nehézség, hogy a fizetendő összeget év elején, egy összegben kellene befizetni. Annak ellenére, hogy az önkormányzatokat és nem a parkolótársaságokat gazdagító összegre egyelőre nem lehet részletfizetést kérni, néhány önkormányzat már gondolkodik ennek a lehetőségnek a bevezetésén.

Mennyi? Ha érdekelnek a pontos részletek, kattints ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top