Ha szeretnétek olyan ügyes fakanálforgatók lenni, mint Julia Child volt anno (akit Meryl Streep személyesít meg a filmben), de úgy gondoljátok, egy komplikáltabb recept elkészítésébe nincs elég bátorságotok belekezdeni, vegyetek példát Julie-ról, merítsetek erőt Tamás receptjeiből, és hajrá!
Biztos vagyok benne, hogy sikerélményetek lesz. Az ugyanis nem lehet véletlen, hogy két különböző korban élő, két nagyon is eltérő habitusú nő is a főzésben találta meg saját kifejezési formáját.
Az alábbi receptek nem egyszerűen összedobható 30 perces vacsoraötletek, viszont olyan energiákat szabadíthatnak fel bennetek, ha megpróbálkoztok elkészítésükkel, amelyeken a későbbiekben magatok is el fogtok csodálkozni. De az semmi, hogy ti elcsodálkoznak. Életetek párja, akivel együtt fogyasztjátok el az alkotást, nemcsak csodálkozik majd, de csodálni is fog titeket!
|
Boeuf Bourgignon
Hozzávalók: 80 dkg marha gömbölyű felsál, 3 szál sárgarépa, 2 szál gyökér, 30 dkg nyers gyöngyhagyma vagy apró szemű hagyma, fél fej fokhagyma, 3 babérlevél, 5 szál kakukkfű, 10 szem feketebors, tengeri só, 1 üveg cabernet sauvignon, 1 liter marha- vagy szárnyasalaplé, 1 dl olívaolaj, liszt
A húst 3×3 cm-es kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket és a fűszereket tüllzacskóba tesszük és összekötözzük. A marhahúst lisztbe forgatjuk, és forró olívaolajon megpirítjuk. Beletesszük egy vastag falú lábasba a zöldségekkel és az egész hagymákkal együtt. Közepébe tesszük a fűszerzacskót. Feltesszük a tűzre, felöntjük a borral, a húslevessel, megsózzuk és felforraljuk. Fedővel lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 2, 2 és fél óra alatt készre sütjük. Időnként belenézhetünk és óvatosan megrázogathatjuk. Sütőből kivéve kivesszük a fűszerzacskót belőle és fedő alatt még negyed órát pihentetjük. |
A Nők Lapja 45. számában három további parádés Julia Child-receptet (Gombás csirkemell, Articsóka vajjal) találhattok!
További cikkek az e heti Nők Lapjából: