Aktuális

Szemben a válsággal – Olcsó finanszírozás új lakásra az OTP Lakáslízingtől

Interjú Dr. Dunavölgyi Máriával, az OTP Lakáslízing Zrt. vezérigazgatójával

Valóban olcsó az OTP lakáslízing finanszírozása?

Új építésű lakóingatlan ese­tén jelentősen olcsóbb finanszírozási lehetőséget kínálunk, mint egy hasonló kamatozású hitel. Nyílt végű pénzügyi lízing konstrukcióban lehet szerződni, és ilyenkor – egy hitelkonstrukcióval ellentétben – a finanszírozott összeg 25%-os áfa-része kamatmentesen fizetendő, ezért a havi törlesztő részlet 10-15%-kal alacsonyabb a hasonló kamatozású lakáshitelekhez képest. A www.otplakaslizing.hu oldalon található egyszerű kalkulátor segítségével erről bárki gyorsan meggyőződhet.

Mennyi önerő szükséges a finanszírozáshoz új lakás esetén?

Megfelelő jövedelem igazolása esetén 20%, minimálbér igazolása mellett pedig 30% is elég lehet. A lízingbevevő a futamidő végén vevőkijelölési joggal rendelkezik, tehát kije­lölhet önmagán kívül más tulajdonost is, például gyermekét, vagy egyéb családtagját.

Milyen egyéb előnyöket tudna kiemelni?

Nálunk nincs felső életkorhatár, tehát bármilyen életkorban a maximá­lis futamidőre is finanszírozható az ingatlan, kiegészítő biztosíték bevonása nélkül.

Az OTP Lakáslí­zingnél – a lakáshiteleknél már megszokott módon – bármikor lehetséges akár az egyösszegű, akár a részleges előtörlesztés, vagy az ingat­lan értéke­sítése készpénzért vagy lízingátvállalással is. Fontos, hogy korai lezárás vagy vég­törlesztés esetén a lezárási díjon kívül csak a hátralévő tőketartozást kell számunkra megfizetni, a hátralévő időszakra járó kamatot nem.

Az OTP Csoport előnyeihez tartozik, hogy minden elképzelésre találhat megoldást ügyfelünk – akár új vagy használt lakás lízingjéről illetve hitelezéséről, akár jelzálog fedezete melletti szabad felhasználású hitelről lenne szó. Ráadásul akciós díjengedményt is kínálunk: 2009. november 30-ig nem kell megfizetni az értékbecslés díját, illetve a közjegyzői okirat díját az OTP Bank/ OTP Jelzálogbank/ OTP Lakáslízing fizeti meg, illetve téríti vissza.

 

Lakáslízing mintakalkuláció új lakás esetén, EUR és HUF alapon, 0 Ft maradványértékkel, 35 éves futamidőre:

2009. november 2-i EURIBOR (0,722%) és BUBOR (6,89%) alapkamatokkal számolva.

Szemben a válsággal - Olcsó finanszírozás új lakásra az OTP Lakáslízingtől

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztató adatok, nem tekinthető kötelező érvényű ajánlatadásnak.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, további információk:

OTP Bank fiókhálózata (országosan több mint 300 fiók)
www.otplakaslizing.hu (Számolja ki havi törlesztő részletét!)
www.otpbank.hu
06-1/20/30/70/366-6666; 06-40/366-666 (6-os menüpont)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top