nlc.hu
Aktuális
Több út újulhat meg jövőre

Több út újulhat meg jövőre

Az ideihez képest dupla annyi út újulhat meg jövőre Budapesten, mellyel nagyjából az önkormányzati kezelésű utak fele már jó minőségű lehet.

A jövő évi tervekben az ideinél több mint kétszer akkora hosszúságú, összesen 75 kilométernyi útszakasz felújítása szerepel, amely 87 fontos útszakasz felújítását foglalja magába – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből. A 2010-re tervezett program megvalósulásával a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő 1000 kilométernyi úthálózat több mint fele újulhat meg a jövő év végére.

A főváros már az idén megkezdte a 2010-es program előkészítését, azaz a tervezés és a kivitelezés közbeszerzési eljárásainak lefolytatását, így a felújítási munkálatok tavasszal megkezdődhetnek.

Az útfelújítási programnak köszönhetően 2005-ben 80 km, 2006-ban 200 km, 2007-ben 120 km, 2008-ban pedig 23 km-nyi útszakasz újult meg. Ez nagyjából megegyezik a Budapest és Szerbia fővárosa, Belgrád között lévő távolsággal.

Az idáig felújított egybefüggő útszakaszok közé tartozik például a városhatár – Szentendrei út – Lajos utca – Árpád fejedelem útja – Bem felső rakpart, valamint a XVII. kerületi Pesti út jelentős, egészen Budapest határáig tartó több kilométeres szakasza. Hasonlóan hosszú, folyamatos útszakasz a IX-XXIII. kerület, Soroksári út- Helsinki út – Grassalkovich út – Haraszti út – Budapest határa útvonal, továbbá az Üllői út felújított részei a VIII. kerületi Nagyvárad tér és a XVIII. kerületi Szarvas csárda tér között.

Idén 41 különböző útrekonstrukciót végeztek a szakemberek, a főváros 16 kerületében, megközelítőleg 35 kilométer hosszúságban. Az idei év legnagyobb figyelmet érdemlő útrekonstrukciói közé tartozik a nemrég átadott zuglói Thököly út, a Hűvösvölgyi út, valamint a Budai alsó rakpart felújítása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top