nlc.hu
Aktuális
Jogtalanul szedik a parkolópénzt?

Jogtalanul szedik a parkolópénzt?

A Fővárosi Főügyészséghez fordult a Jobbik a budapesti VI., VII., illetve VIII. kerületi önkormányzatok és a Centrum Parkoló Kft. között meghosszabbított parkolóhely-üzemeltetési szerződés miatt, mely a párt szerint semmisnek tekintendő, így a befizetett parkolópénz visszajárhat majd.

Az önkormányzatok és a Centrum Kft. által tíz éve kötött parkolóhely-üzemeltetési szerződés 2009. szeptember 24-én lejárt. Ettől az időponttól a Centrum Kft. parkolásidíj-beszedési joga gyakorlatilag megszűnt – áll a Jobbik Magyarországért Mozgalom ma kiadott közleményében.

Az önkormányzatok által a következő időszakra kiírt üzemeltetési pályázatokat viszont csak két hónappal az ominózus dátum előtt fogadták el a képviselő-testületek.

A párt közleményre rámutat a VI., illetve VIII. kerületi közbeszerzési eljárásokat törvénysértésekre hivatkozva a Közbeszerzések Tanácsa még a nyáron felfüggesztette. A pályázati feltételek ugyanis gyakorlatilag a Centrum Kft.-re illettek. A VII. kerület már nem is írt ki közbeszerzési pályázatot. Ezt követően viszont az önkormányzatok meghosszabbították a szerződéseiket a Centrummal.

Ezzel a lépéssel azonban mind a VI., VII., illetve VIII. kerületi képviselő-testület megsértette a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvényt, mert közbeszerzési eljárás hiányában kötöttek szerződést.

A Jobbik szerint képviselő-testületek törvényt sértettek, viszont törvénysértésre jogot alapítani nem lehet, ezért a Jobbik szerint az érintett önkormányzatok és a Centrum Kft. között született szerződések semmisnek tekintendők. Ezért a Fővárosi Főügyészséghez fordult a Jobbik.

A beadvánnyal azt szeretnék elérni, hogy a vizsgálat eredményeként az ügyészség emeljen óvást a szerződésekkel szemben, vagy felperesként forduljon bírósághoz a szerződések semmisségének megállapítása érdekében.

A Jobbik szerint amennyiben a jogi eljárás keretében az önkormányzatok és a Centrum Kft. között létrejött szerződések semmisségét megállapítják, akkor 2009. szeptember 24-ig visszamenőleg a befizetett parkolópénz visszajár. Érdemes ezért a díjfizetést igazoló parkolójegyeket megőrizni.

Ha érdekel az önkormányzat reakciója, kattints!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top