Aktuális

Autólopások: olcsóbb lett a védelem

Három év alatt hozzávetőleg harmadával csökkent egy átlagos cascobiztosítás díja. Egy Skoda Fabiára havi 4000 forint alatt is lehet cascót kötni.

A biztosítók közötti versenynek köszönhetően egyre alacsonyabb áron köthetnek cascobiztosítást az ügyfelek – derül ki a Porsche Pénzügyi Csoport statisztikájából. Egy Audi A4 esetében az éves átlagos cascodíj 2005-ben 220 000 forint volt, idén azonban 160 ezer Ft alatti áron köthet rá cascót a példában szereplő, nem budapesti ügyfél. Ugyanő az 50 ezer Ft vagy 10 százalékos önrészű cascóért egy Skoda Fabia 1.4 esetében négy éve 72 ezer forintot fizetett, ami az idei évre 46 800 forintra csökkent.

Új felület: porschebroker.hu

Mindezt a porschebroker.hu, egy új internetes biztosításkötési felület bemutatója kapcsán közölte a cég. Ezen a weboldalon az alkusz által a legstabilabbnak minősített, összesen hét biztosítótársaság kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását köthetik meg az ügyfelek. A Porsche Biztosítási Alkusz Kft. az Aegon, az Allianz, a Generali, a Genertel, az MKB, az Union és az Uniqa kötelezőjét kínálja a gyors választást ígérő online felületen.

14-ből 7 szereplő

Meglepő módon a – piacon meghatározó súlyú – Groupama Garancia nincs a felsorolt szolgáltatók között, állítólag azért, mert meg akarják várni, miként dolgozza fel a társaság a két cég egyesülését. A szakértők által vitatott szelekcióban ugyanis nemcsak a biztosítók pénzügyi stabilitása volt lényeges szempont, de az adminisztráció működése is. Például az a tényező, hogy az ügyfél időben kap-e csekket.

A cég elsősorban a Porsche Hungaria márkakereskedő-hálózatában eladott járművekkel számol állományként, tehát az Audi-, a Porsche-, a SEAT-, a Skoda- és a Volkswagen-szalonokban értékesített autókkal. A jelenlegi 60 ezer szerződésen felül a cél további 8-10 000 szerződő megnyerése az idei kötelezős kampányban.  

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top