nlc.hu
Aktuális
Idén a legolcsóbb a kötelező biztosítás

Idén a legolcsóbb a kötelező biztosítás

Igazi rekord év lehet az idei a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás tekintetében. Minden korábbinál többen válthatnak biztosítót, a valaha volt legolcsóbb árakkal, így aztán rekordszintű lehet az autósok megtakarítása is.

Félidejéhez érkezett az idei kötelező biztosítási kampány. Az időarányos adatokból kitűnik, hogy idén rekordszámú váltóra lehet számítani. A biztositas.hu szerint november elseje óta már több mint 300 ezren váltottak biztosítót, ami kétszerese a tavalyi kampány első felében kezdeményezett biztosítóváltásoknak.

Ez persze az áraknak köszönhető, de az alkusz szerint, könnyen előfordulhat, hogy idén találkozunk utoljára ilyen alacsony díjakkal. Az eddig biztosítót váltó autósok szerződéseinek 25 ezer forintos átlagos díja ugyanis, már annyi, mint az egyes szerződésekre eső átlagos kárkifizetések összege. Mindez azt jelenti, hogy az idei kampányban a valaha volt legolcsóbb kötelező biztosítást szerezhetik meg magunknak az autósok, átlagosan mintegy 15 ezer forint takarítható meg.

Ezzel azonban valószínűleg elérték alsó határukat a kötelező díjak, így előfordulhat, hogy a díjak jövőre már emelkednek majd.

Bár a biztosítók idén kivétel nélkül díjcsökkentést hajtottak végre, az autósok választása alapján kiemelkedik az Allianz, az Aegon, a Generali és az Uniqa. Ezen biztosítókat együttvéve az autósok több mint a fele választott új biztosítójául, de a Genertel és a KÖBE is népszerű, akik várhatóan a piac 15%-át szerzik meg együttesen.

Az előző évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a kampány második felében várható az igazi roham. Az autósok nagy része ugyanis az utolsó két hétre hagyja a biztosítóváltást.
A Biztosítás.hu szerint idén még közel 700 000 autós vált biztosítót a kampány utolsó két hetében, így a váltók száma minden bizonnyal eléri majd az 1 milliót.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top