Aktuális

A nemdohányzók országa lesz India?

Egy friss felmérés szerint egy évvel a köztéri és munkahelyi dohányzási tilalom bevezetése után az indiaiak elsöprő többsége támogatja a korlátozó rendelkezést. A kutatás szerint a többség elismeri és felismeri a másodlagos füst káros hatásait.

A négy indiai nagyvárosban készített közvélemény-kutatás szerint egy évvel a rendelkezés bevezetését követően tízből kilenc személy támogatja a nyilvános helyekre és munkahelyekre vonatkozó dohányzási tilalmat. Mumbaiban a válaszadók 98, Kolkatában 93, Csennajban 92, Delhiben 90 százaléka értett egyet az intézkedéssel.

A kutatás szerint a megkérdezettek 92 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy a másodlagos füst komoly egészségügyi kockázatot jelent a nem dohányzókra nézve is. Saját állításuk szerint 91 százalékukat konkrétan zavarja is, ha a más által kifújt füstöt kell belélegezni.

Az indiai metropoliszokban megkérdezett válaszadók úgy vélték, a helyi éttermek és bárok kellemesebb, valamint egészségesebb helyek lettek, mióta tilossá vált a dohányzás. A válaszadók 72 százaléka egészségesebbnek, 88 százaléka pedig kellemesebbnek tartja a füstmentes szórakozóhelyeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top