Aktuális

A tv2-nek bejött a vasárnap esti mozi

Mondtam én: vasárnap este nyolckor tessék rendes mozifilmet adni, és lesz itt nézettség!

Transformers
Transformers

Rég jutott ilyen magas pozícióba a tv2 a 18-49 év közötti, női nézőkért vívott csatában: a szárnyaló Csillag születik, és a hetek óta a dobogó tetejétől távol tartott Barátok közt után megkaparintotta a bronzérmet a 47. héten. A Transformers vasárnap este az éppen tévéző korcsoportos hölgyek 39%-át vonzotta. Ahogy azt épp a múlt héten tárgyaltuk: „rendes” mozifilm vasárnap este, nyolckor, nem későn, ezt szeretnénk. Ha ezen felbuzdulva a hétköznapokat is átpakolnák, nagyot tudna változni a nem is olyan bebetonozott erősorrend.

A másik tv2-s siker a Naplóé, ami Benkő közel négyszázezer hölgyet borzongató malackodásai után az ötödik helyre fért be, 378.965 percenkénti nézővel. Nagy nyertes van az RTL-en is, az Esti Showder hatodik helye a megszűnt rádiók Fábrynál vendégeskedő műsorvezetőinek köszönhető.

A nagy előretörésnek persze szükségszerűen vannak vesztesei is, ilyen a Fókusz, ami hiába hozza üzembiztosan a most is elért, 356.000 körüli nézőszámot, tartósan kiszorulni látszik a korábban birtokolt dobogós helyéről. És ha már jó munkásemberek: House is úgy ketyeg, mint egy vicodinos svájci óra, nyolcadik hely, 355.217 néző, régóta a sánta Atlasz a tv2 legstabilabb támasza. Becsületgólból egyébként úgyis kevés akad náluk: míg az RTL sikerrel reaktiválta korábbi vetélkedőjét, A Széfet (314.084 női néző), addig ugyanez a húzás a tv2-nek nem jött be – az Áll az alku heti legnézettebb adása is a 27. helyen szégyenkezik. Ha a legorillázott, Fekete Pákóba levitt színesbőrű játékosra gondolok, akkor van is miért.

A tv2-nek bejött a vasárnap esti moziA top10 a Fókusz plusz tízedik helyezésével lesz 7:3-ra az RTL-é, de a tv2 most először megpillanthatta a fényt az alagút végén. Fontos pozíciókat fogott, végre valamit jól csinált. Ezt kéne folytatni, beismerve egyúttal, hogy a legfontosabb műsorsávban erőltetett celebműsoraikra nem kíváncsi senki. A Hal a tortán 19 %-ot se ért el, meghalt a Celebműszak, a Sztárral szemben, a Jóban Rosszban lecsúszott a tizenötödik helyre. Lehet ezt még erőltetni, feltámasztani halott műsorokat (kérem, könyörgök, legalább a Mr. és Mrs.-t ne!!), de annak sírás lesz a vége. Itt és most, ezen a héten láthatták, hogy ha máshogy csinálják, rögtön jönnek az eredmények. Hát hajrá!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top