nlc.hu
Aktuális
Olcsóbb kötelező, idén utoljára?

Olcsóbb kötelező, idén utoljára?

A vezető hazai biztosítótársaságok nyilatkozatai alapján az idei évben akár egymillió autós is olcsóbb kötelezőre válthat. Nemcsak a váltók száma, de a díjak kedvezményei is kiemelkedőek idén.

Akár egymillió autós is élhet idén az olcsóbb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások kínálta biztosítóváltás lehetőségével – derül ki a Biztosítás.hu Kft. ma reggel közzétett elemzéséből. Az internetes portál megkereste a vezető hazai biztosítókat, akik prognózist adtak a társaságuknál váltók várható számát illetően.

A legtöbb autós az Allianz Hungária Biztosítót választja ebben a kampányban. A társaság vezetői 250-300 ezer új kötelező biztosítás megszerzésére számítanak, melynek nagyobb része a lakossági, kisebb része pedig a vállalati szektorból kerül majd ki.

Őket követi az idén egyes szegmensekben kifejezetten kedvező tarifával jelentkező Uniqa és Generali Biztosító, mely társaságok szakemberei az új szerződéseik várható számát egyaránt 150-150 ezerre becsülik.

Az Aegon Magyarország is a százezer feletti kategóriába tartozik, munkatársai 100-120 ezer új aegonos szerződést prognosztizálnak. Jelentős szerzés várható még a valamivel 100 ezer alatti új szerződésre számító Genertel és az 50 ezer új szerzéssel kalkuláló KÖBE esetében.

A Biztosítás.hu szerint a váltók gerincét adó fenti hat társaság 800 ezer váltót meghaladó összesített várakozása és az interneten, hagyományosan a kampány utolsó hetében jelentkező roham, 1 millió fölé emeli az ez évi váltók számát.

A portál szerint mindez a rendkívül alacsony, mintegy 25 ezer forint alatti átlagdíjaknak köszönhető, illetve, hogy 10-ből 9 autós találhat magának kedvezőbb kötelezőt.

Idén átlagosan mintegy 15 ezer forint takarítható meg új kötéssel, de könnyen előfordulhat, hogy az idei kampány az utolsó, amikor csökkennek az árak. A végletekig kicsavart díjak miatt a biztosítók jövőre várhatóan jelentős veszteségeket könyvelnek majd el, így a jövőre meghirdetésre kerülő kötelező díjak már drágábbak lesznek a most választhatóknál az alkusz prognózisa szerint.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top