nlc.hu
Aktuális
Regadó- és bírságelkerülés egyszerűen

Regadó- és bírságelkerülés egyszerűen

Traffipax? Parkolási bírság? A cserbenhagyás szemtanúja leolvasta a rendszámot? Na és? Mert mi van, ha még a rendszámon jelzett felségjelű ország sem létezik?

SK, D, USA: van súlyosabb

Nem jó autósnak lenni itthon. Van az a regisztrációs adós marhaság, drága az autópálya-matrica, és ha nem figyel eléggé az ember, seperc alatt megbírságolja a parkolási társaság, a közteresek vagy a rendőrök. Pedig van megoldás, ami nemcsak hogy tökéletesen illegális, de még nagyon vastag bőr is kell hozzá.

A szlovák, német, amerikai rendszám már bevett dolog a hazai utakon. Ritkábban lehet látni nigériai, vanuatui és más offshore paradicsomból származó jelzéseket, de ezeket is megszokta mára a magyar szem. Az elmúlt időszakban azonban feltűnt egy érdekes újdonság. Cayenne-eken, Hummereken, nagyobb BMW-ken, ilyesmiken láttuk; Swifteken, Astrákon valahogy még nem.

HRP: melyik ország ez?

HRP az országjelzés és Hutt River Principality az ország neve. Ugye nem cseng ismerősen? Nem szégyen, ilyen ország ugyanis nem létezik. A HRP-s plakett tulajdonképpen ugyanolyan, mint ha egy disneylandes rendszámot szerelnénk a kocsinkra. A hely egyébként annyira kamu, hogy még offshore cégalapítással és Cook-szigeteki rendszámokkal kereskedő cégek netes oldalai is óva intenek tőle.

Riasztó perspektíva

Ha van képünk felszerelni, egy ilyen sohaország által kiállított rendszámmal a lehetőségek határtalanok. Ezzel a rendszámmal nem kell semmilyen adót fizetnünk, se biztosítást, nem kell parkolódíjat becsengetni, autópályamatricát venni.

Büntetés? Küldjék, ahova tudják!

Leérhetünk fél óra alatt a Balatonra (ha olyan autónk van), 250-nel indexelve le mindenkit, gondosan ügyelve arra, hogy a telepített traffipaxoknál a középső ujjunkat jól láthatóan vegye a kamera. Fotó? Bírság? Büntetés? Küldjék, ahová tudják!

Tudni akarod, mi az ORFK és a VPOP válasza? Kattints!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top