Aktuális

5+1 újhullámos bicikli

Karácsony közeledtével vannak, akik nem sílécekre és szánkókra gondolnak, hanem már arra, milyen jó lesz biciklizni, miközben az első tavaszi napsugarak cirógatják az arcukat. Rájuk gondolva összeszedtük a legdizájnosabb fajtákat.

Újraértelmezett

Milyen lenne az ultramodern bicikli? Servet Yuksel dizájner megválaszolta a kérdést. Az ő járgánya a nagyobb sebesség, a funkció, a kényelem, az ellenállóság és a tartósság jegyében született. A fenti tulajdonságokat legnagyobb sajnálatunkra nem tudjuk tesztelni, egy azonban biztos: az általa tervezett bicikli gyönyörű!

Servet Yuksel
Servet Yuksel
Servet Yuksel
Servet Yuksel

 

Praktikus

Ryan McGinley formatervező megoldotta, hogyan biciklizhetnek és szállíthatják a laptopjukat a városi emberek egyszerre. A robogóknál is ismert, ülés alá rejtett tároló ötletét átcsempészte saját kétkerekűjének terveibe, és így alkotta meg ezt a praktikus elektromos biciklit.

Ryan McGinley
Ryan McGinley
Ryan McGinley
Ryan McGinley
Ryan McGinley
Ryan McGinley

 

 

A zöldnél is zöldebb

Egyre több biciklire kerülnek nálunk is környezetvédelemre intő feliratok, amelyek tudatják az autósokkal és a járókelőkkel, hogy zöldbringással van dolguk. A Green Shadow („Zöld Árnyék”) nevű járgány egyelőre csak Mr. Onüff Studio számítógépein létezik. Egyelőre még azt sem tudni, tervezik-e piacra dobni a légies modellt. Mi nem bánnánk!

Mr. Onüff Studio
Mr. Onüff Studio
Mr. Onüff Studio
Mr. Onüff Studio

 

Mr. Onüff Studio
Mr. Onüff Studio

 

Városi

A munkahelyre sietőknek órákkal korábban kellene indulniuk, ha biciklivel akarják legyűrni a belvárosig tartó távolságot. Több formatervező szerint a megoldás az összecsukható, így kis helyen is elférő bicikli, amelyet gond nélkül szállíthatunk a HÉV-en, az elővárosi vonatokon vagy akár a repülőgépen.

One
One

 

AeroTech Evolution
AeroTech Evolution

Fából

Ken és Stuart Wheeler ötlete, hogy fából készítsenek kerékpárt, elsőre furcsának tűnik, de több meggyőző érvük is van. Először is: elég csak ránézni a gyönyörű járgányokra, amelyek minden részletükben maximálisan kidolgozottak. Ezenfelül könnyebbek, mint hagyományos társaik, sokkal kevésbé rázkódnak, mint a fémből készült kerékpárok. Állítólag jóval hosszabb az élettartamuk, mint az acél- vagy alumíniumvázas kerékpároknak, és nem utolsósorban a környezetet is kevésbé szennyezik.

Renovo
Renovo

 

Renovo
Renovo

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top