Aktuális

Tökéletes nő vagyok, mégsem kellek senkinek – Soma Mamagésa válaszol

Egy hónapja éreztem már, hogy nem stimmel valami a kapcsolatommal. Sajnos a barátom el is hagyott. Azt mondta, hogy minden férfi álma vagyok, de neki mégsem kellek, ő sem tudja, hogy miért.

Kedves Soma Mamagésa!

A mielőbbi segítségedet kérem! Úgy érzem, nem tudom megoldani a problémámat egyedül! Sajnos már nem először fordult elő velem, ami legutóbb tegnap este is megtörtént.

Tökéletes nő vagyok, mégsem kellek senkinek - Soma Mamagésa válaszol

Körülbelül egy hónapja éreztem először, hogy nem stimmel valami a barátommal. (Összesen négy hónapja vagyunk együtt, az első időszak szuper volt.) Nem olyan, mint korábban: a lelkesedése alábbhagyott, az együtt töltött idő egyre csak csökken, kevesebb szexualitás, kevesebb mosoly, érintés. Persze próbáltam már kérdezősködni korábban, hogy mi történhetett, de nem tudta a választ. Tegnap este viszont elmondta, hogy nagyon hülyén érzi magát. Én minden férfi álma vagyok, tökéletes , de ez neki nem kell, ő sem tudja, hogy miért. Azt hiszem, az előző kapcsolatom végén is elhangzott valami hasonló, de nem ilyen nyíltan. Ő egy francia fiú volt, akivel angolul beszéltünk, talán ezért nem érintett ilyen mélyen a dolog, de a tegnapi nagyon-nagyon rosszulesett, és nem is tudok a dologgal mit kezdeni! Azt is mondta, hogy szerinte kissé prűd vagyok – nekem idő kell a feloldozáshoz, tudom –, és nem igazán azt kapja az ágyban, amire vágyik. Talán nem kellene mindig a kettőnk közötti harmóniára törekednem, többször legyek akaratos vagy kiszámíthatatlan, mindig titokzatos? Küzdjön a „kegyeimért”?

Én mindig a békére törekszem, persze nem mindenáron. Ha gond van, szeretem megbeszélni, és utána fátylat rá! Mit csináljak? Annyira vágyom már arra, hogy megtaláljam az Igazit – 29 éves vagyok –, és tényleg önmagam adva, de okosan legyek boldog! Vele minden úgy indult, ahogy azt csak
kívánni lehet. Még a horoszkópunk is stimmel: Szűz nő, Bak férfi. Aki felületesen ismer, azt hiszi, hogy boldog párkapcsolatban élek, akik tényleg tudják is a „státusom”, csodálkoznak a szerencsétlenül végződő eseteimen.

Nagyon szeretném, ha valahogy visszaállíthatnám a kezdeti rajongást, ha megint felkelthetném az érdeklődését emberileg és szexuálisan is. Nekem is nagyon fontos a rendszeres nemi élet, még ha nem is ezt gondolják rólam. Várom mielőbbi válaszod!

Köszönettel és igencsak elkeseredve: xy

 Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

Kedves kérdésekkel teli leányzó!

Tökéletes nő vagyok, mégsem kellek senkinek - Soma Mamagésa válaszolLeveled kellős közepén egy úgynevezett freudi elszólás (a tudatalattiból feltörő, „véletlen” szóbicsaklás) van: „Nekem idő kell a feloldozáshoz” – a feloldódáshoz helyett. Éppen ezt érzem a leveledből: sok-sok blokkot, kötést, megfelelni vágyást, belső béklyót, amelyeket valóban jó lenne feloldozni ahhoz, hogy laza, szabad, a jelenben lenni tudó nő legyél. És ha az lennél, akkor fel sem merülne benned, hogy mindig a kettőtök közötti harmóniára törekedj, és hogy többször legyél akaratos vagy kiszámíthatatlan, titokzatos.

Erről már többször írtam: én nem hiszek abban, hogy a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolathoz játszmák kellenek. Vagy szereti egymást két ember, és akkor önmagukat adhatják egymásnak, vagy nem működik a szeretet. Attól persze lehet dolguk egymással. Sőt! Idevonatkozóan találtam egy jó kis idézetet a párkapcsolatokról Eckhart Tolle A most hatalma című könyvében:
„A fejlődés érdekében az emberiség hatalmas nyomás alatt van, mert fajunknak ez az egyetlen esélye az életben maradásra. Ez befolyásolni fogja életed minden aspektusát, különösen a bensőséges kapcsolataidat. Még sosem voltak a kapcsolatok ennyire problémásak és konfliktussal terheltek, mint napjainkban. Ahogy arra már magad is rájöttél, nem az a funkciójuk, hogy boldoggá vagy elégedetté tegyenek. Ha továbbra is a meghitt kapcsolatban keresed a megváltást, akkor újra és újra ki fogsz ábrándulni. Ha azonban elfogadod, hogy a kapcsolat nem azért van, hogy boldoggá, hanem hogy tudatossá tegyen, akkor az már valóban a megváltás lehetőségét kínálja számodra, és összhangba kerülsz azzal a magasabb tudatossággal, amelyik bele akar születni ebbe a világba! Azokat, akik ragaszkodnak a régi mintákhoz, egyre több fájdalom, erőszak és őrület várja.”

Úgyhogy a saját fejlődésed és a lehetséges lelki békéd érdekében én azt javaslom, felejtsd el a párkapcsolatokra vonatkozó kliséidet, játszmáidat, és próbálj meg két dologra rámenni: a tiszta, őszinte kommunikációra és a saját önismereted fejlesztésére! Ami azt jelenti, hogy akár külső segítővel (úgyis tudod, milyen módszereket ajánlanék) láttasd meg magaddal, hozd tudatos szintre a férfiakkal (apa, nagypapák is benne vannak) kapcsolatos érzéseidet, a tőlük látott, kapott mintákat, a saját nőiségeden, szexualitásodon levő blokkokat, és egyáltalán: kezdj el befelé utazni, benned van a válasz, hogy miért ezt vonzod be! Amit a horoszkópról írsz, annak semmi köze az önismerethez. Elég szomorúnak tartom, hogy még most is ennyien hisznek az effajta megállapításoknak, amelyeket a különféle újságokban „horoszkópnak” titulálnak. Amiről te írsz, az csacsiság. Nincs ilyen, hogy a Szűz nőhöz stimmel a Bak férfi!

Azt viszont teljesen megértem, hogy 29 évesen már nagyon vágysz arra, hogy megtaláld az Igazit. Sajnos ezzel kapcsolatban nem tudok neked sok jót írni, mert ezzel kapcsolatban teljes mértékben osztom Bert Hellinger álláspontját, miszerint az emberek nagy többsége nem találja meg a másik felét. Viszont – ahogy Micimackó mondta Malackának, csak hogy tovább idézzek – mégiscsak jobb együtt, mint egyedül. Így hát aki párban akar élni, tudatosnak kell lennie. Ezért azt javaslom, dolgozz magadon belül, és a saját változásod, oldódásod meg fogja hozni a gyümölcsét. És még valami: próbálj meg ne csak magadra figyelni, a saját érzéseidre, hanem az övéire is. Vajon ő mire vágyhat? És mit élhet meg?

Minden jót!

Soma Mamagésa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top