Aktuális

Elkészült az új sport Renault

Elkészült az új Gordini-sorozat első tagja. A Renault sportrészlege a Twingo RS-t formázta különlegesebbre.

Hivatalosan is bemutatkozott a korábban beharangozott Renault Twingo Gordini RS. Műszakilag megegyezik a Twingo RS-sel, de annál látványosabb és jobban felszerelt. A francia gyár sportrészlege a RenaultSport dolgozta át a járgányt.

Ahogy a korábbi Gordini-modellek, ez is különleges kék színben pompázik és nem hiányzik a karosszérián végigfutó két fehér csík sem. Ugyanakkor szintén fehérrel díszítik a lökhárítók házait, a visszapillantókat és a hátsó szárnyat is. Ugyanakkor a 17 colos felnik fekete vagy Gordini-kék díszítéssel gazdagodnak.

Belül is folytatódik a Gordini-átalakítás, ennek során kék-fekete színű, nagyobb oldaltartású sportülések kerülnek a Twingóba. Hasonló színű összeállítás tűnik fel az ajtókon és a kormányon is, utóbbin a kívül látott két fehér csík is visszaköszön. Ugyanakkor a fehér hátterű műszerfalon kék fordulatszámmérő mutatja a legfontosabb információt a versenyszelleműeknek.

Az aprócska Renault-ba 1,6-os benzinmotor kerül, teljesítménye 133 LE, maximális nyomatéka 160 Nm. Ezzel 8,7 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 201 km/óra.

Amédée Gordini 1899-ben született egy évvel azután, hogy elkészült az első Renault. Azután, hogy együléses versenyautókon dolgozott szerelőként, az általa átépített Renault R8-asok megszerezték az 1., a 3., a 4. és az 5. helyet az 1964-es Korzika-ralin, elindítva ezzel egy sikersorozatot. Gordini több mint 200 000 Renault-t alakított át.

Az olasz születésű autóversenyző nevével eddig többek között a Renault 5 Alpine Turbo, Renault 8, Renault 12 modellekből és legutóbb a 2004-ben a Clióból készült Gordini változat.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top