nlc.hu
Aktuális
Mégis kész lesz időre a Margit híd?

Mégis kész lesz időre a Margit híd?

A Főváros nem fogadja el a kivitelező határidő-módosítási kérelmét, szerintük továbbra is jövő augusztusra lesz kész a híd.

Nem módosított szerződést a Fővárosi Önkormányzat és a Margit híd felújítását végző MH2009 Konzorcium, így a Margit híd forgalomba helyezésének időpontja a szerződés szerint továbbra is 2010. augusztus 23 – írja közleményében a Fővárosi Önkormányzat.

Tegnap került a nyilvánosság elé, de a konzorcium már a múlt hét folyamán jelezte a Fővárosi Önkormányzat felé, hogy az eredeti határidő módosítását kéri, és a Margit híd forgalomba helyezését csak 2010. december 17-re tudja vállalni. Emellett arról tájékoztatták a fővárost, hogy szándékaik szerint a felújítás véghatárideje az eredeti, 2011. március 31-ről 2011. június 13-ra csúszna.  

A főváros szakemberei a hídfelújítás lebonyolító cégével közösen vizsgálják a konzorciumtól beérkezett anyagokat, a közel négy hónapos csúszást azonban a Főváros nem tartja elfogadhatónak. Úgy vélik, mindössze három hónapja folyik a munka a Margit hídon, a négyhavi csúszás bejelentése ilyesmivel nem magyarázható.

A tárgyalások a napokban kezdődtek a Főváros és a kivitelező konzorcium képviselői között, megállapodás még nem született, így a konzorcium részéről tegnap közölt határidők csupán az ő követeléseiket jelentik. A határidőket minden esetben szerződés rögzíti, a jelenleg érvényes szerződés szerint pedig a Margit hidat 2010. augusztus 23-án kell forgalomba helyezni.

Vajon mit tud tenni a Főváros, hogy a kivitelező gyorsabban haladjon? 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top