Aktuális

Idén kevesebb jutott autópályákra

November végén fejeződtek be az ÁAK Zrt. idei fenntartási programjának jelentősebb munkálatai. A társaság 2009-ben mintegy nettó 3,1 milliárd forintot fordított a kezelésében lévő gyorsforgalmi utak felújítására.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ebben az évben hozzávetőleg nettó 3,1 milliárd forintot fordított a gyorsforgalmi úthálózat fenntartására, amely összeg a költségvetési megszorítások miatt 4,4 milliárddal kevesebb a 2008-as keretnél. Összesen mintegy 1,4 milliárd forint jutott burkolatfelújításra, közel 600 millió forint hídfenntartásra és 1,1 milliárd forintot költöttek a karbantartási és forgalomtechnikai munkákra.

2009-ben összességében 5,3 km főpályaburkolat teljes szélességben, 11,3 km főpályaburkolat haladósávban, 2 db komplett autópálya-csomópont, 6 db csomóponti ág (3 autópálya csomópontban) és 7 db híd felújítását végezték el az ÁAK Zrt. által megbízott vállalkozók. 

Többek között idén történt az M0 autóút M0-M5, M0-M7 és diósdi csomópontjának felújítása, az M2-es autóút nagyfelületű burkolatjavítása a 22-32,7 km-szelvények között, illetve folytatódott az M3-as autópálya több szakaszon történő burkolatfelújítása. 2009-ben a társaság szakemberei 7 db hídon végeztek teljes körű, illetve részleges beavatkozásokat.    

A munkálatok lebonyolításának időpontjait a tervkészítők a Forma-1 Magyar Nagydíjához igazítva állapították meg, így a verseny idején nem volt olyan építkezés, amely a hazai gyorsforgalmi úthálózaton jelentős forgalomkorlátozással járt volna.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top