nlc.hu
Aktuális
Elárverezi gyűjteményét a Porsche

Elárverezi gyűjteményét a Porsche

Jótékonysági célú árverésen szabadul meg óragyűjteményétől a Porsche család. Az aukciót ma tartják Londonban.

Nincsenek jó napjai a Porschének: a cég nem tudta bekebelezni a Volkswagent, éppen fordítva alakultak az események, ráadásul kiderült, hogy a gyár vesztesége 6,6 milliárd dollár. Ezzel egyelőre nincs összefüggésben, mindenesetre a Porsche család a Bonhams aukciós házon keresztül árverésre bocsátja a családi óragyűjteményt.

Jótékonysági célú lesz az aukció, bár az egyelőre nem derült ki, kinek utalják át a bevételt. Jó tudni egyébként, hogy nemcsak a Porsche Design-csoporton belülről származnak a gyűjtemény darabjai, a Porsche ugyanis 14 évvel ezelőtt megvásárolta az Eternát, az egyik legnagyobb független svájci manufaktúrát.

Az Eterna azóta a Porsche Design sorozatba készít órákat, de nem adta fel saját nevét sem, a legritkább darabok találhatók a 49 órát számláló kollekcióban. A Bonhams szerint igazi különlegesség a 18 karátos aranyból készült Porsche Design prototípus vagy az az Eterna-óra, mely Ferdinand Oliver Porsche 40. születésnapjára készült.

Ritka Rolex-, Omega- és Panerai-darabok (utóbbi készíti a Ferrari óráit) is találhatók a kollekcióban, amelynek darabjai egyenként találnak majd gazdára december 2-án, Londonban. Képek a galériában!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top