Aktuális

És megint csak House!

Az egyetlen tv2-s versenyző, aki képes volt a legnézettebb műsorok közé bekerülni az elmúlt héten.

És megint csak House!A 18-49 év közötti tévénéző hölgyek a jelek szerint mindenevők, de inkább csak az RTL-től válogatnak. A 48. hét adatai szerint ugyanis az első tv2-s belépő a nézettségi listán a hatodik helyezett House doki (367.388 néző, 37,7%-os közönségarány), előtte és utána is néma csend – a Napló még fogott egy 12. helyet, a Jóban Rosszban pedig egyre gyatrább köröket futva a 15.-et; az összes többi tv2-s versenyző a hátsó traktusba kényszerült.
Pedig tényleg nem lehet mondani, hogy ne lenne igény a sokszínű műsorokra: az első helyezett az RTL igazi sikersztorija, egy tehetségkutató műsor, a Csillag születik, ismét többen nézték (51,5%), mint az összes többi csatornát összesen. A permanensen trónfosztott napi sorozat, a Barátok közt a második, csütörtöki adásának például minden pillanatát félmilliónál többen látták. Ismét gyökeresen más műfaj, a legnépszerűbb kórházi sorozat állt fel a dobogó harmadik fokára, a Vészhelyzet 42,65%-a nagyon szép eredmény – ahogy a keddi Fókusz is majdnem elérte a 40%-ot, tessék, magazinműsort is lehet sikerre vinni.
A szex és a bélgázok újszerű kombinációját bemutató Benkő Dániel a műsor első felével az ötödik helyet csípte meg, 381.166 átlagos nézőszámmal; aztán a 18-as karika letörte a nézettséget, a szagos hancúrt feldolgozó extra kiadás már nem került be az élvonalba (bevallom, a második pukinál én is elkapcsoltam, pedig benne van a munkaköri leírásomban, hogy nem hirtelenkedhetek a távirányítóval).
Hatodik a már méltatott, magányos, sánta harcos, majd A Széf tartalmára ácsingóztak közel 360.000-en, az épp tévéző hölgyek 38,14%-a, a keddi adást nézve. A lista további helyezettjei pedig jól jelzik, hogy vasárnap este a nők leültek az RTL elé, és félrerakták a távirányítót: Híradó, Cobra 11, Hazard megye lordjai, szépen egymás után, végig 330.00 körül tartva az átlagos nézőszámot.
Ez egyébként a hirdetésszervezők álma, csak mondom.
Fentiek fényében az elmúlt hét egy csúcsra járó, üzemszerű működés lenyomatát adta: az RTL továbbra is sikeres a saját gyártású műsorokkal és a sorozataival is (a New York-i Helyszínelők egyébként a 11., a Grace Klinika a 13. helyen végzett, ami egyáltalán nem kudarc, egyszerűen egymástól nem férnek be a top10-be az RTL műsorai), míg a tv2, hát… szegénykém. Csak House viszi a vállán, ami nem egy életbiztosítás. De én drukkolok nekik!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top