Aktuális

Kötelező – ma utoljára!

Az általános vélekedéssel ellentétben nem november 30-a az utolsó nap, amikor még lehet kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást váltani. Bár kissé komplikáltabb, mint korábban, de december 1-jén is lehet még váltani.

Jó hír a döntésüket az utolsó napokra hagyó autósoknak, hogy december 1-jén éjfélig még lecserélhetik drágának talált kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat. A biztosítókhoz kedd éjfélig megérkező faxos felmondások ugyanis még jogszerűen szüntetik meg a jelenlegi kötelező szerződéseket – mutat rá közleményében a Biztosítás.hu.

A vonatkozó szabályozás szerint a biztosítóhoz az évfordulót megelőző 30. napig kell eljuttatni a biztosítási szerződés felmondását. Nincs ez másképp a kötelező biztosítások esetében sem, ahol az évfordulót, azaz a december 31-e éjfélt megelőző 30. nap, nem más mint december elseje 24.00 óra. 

Akár a 100 ezret is elérheti azoknak az autósoknak a száma, akik az utolsó két napra hagyják biztosítóváltásukat. Igaz, hogy nekik már maguknak kell gondoskodniuk felmondásuk biztosítójukhoz történő eljuttatásáról, de az on-line alkuszi portálok ebben is a segítségükre vannak.

A Biztositas.hu hétfő délig vállalja a nála váltó autósok helyett biztosításaik felmondását. Akik ennél is tovább várnak biztosításuk lecserélésével, egy e-mailt kapnak az alkuszcégtől, amiben a már kitöltött felmondólevelüket és biztosítójuk faxszámait találják. Ezt követően nekik maguknak kell elfaxolniuk régi biztosítójuknak felmondásukat.

Az autósoknak ajánlott megőrizniük faxkészülékük feladásról szóló “OK” igazolását, a későbbi vitás esetek elkerülése érdekében. Persze azt is megtehetik, hogy személyesen keresik fel felmondólevelükkel biztosítójuk valamelyik fiókját, melyek általában 16.00 óráig tartanak nyitva.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top