Aktuális

Egyre drágábbak az autók

Novemberben is 60 százalék felett szakadt a magyar autópiac. A szalonokban drámai a helyzet, reklámkampányok helyett néha úgy tűnik, megérné ingyen odaadni azt a pár új autót a vásárlóknak. És a kormány megint kevesebb pénzt hagy a zsebünkben.

Bokros Lajos idején több autó fogyott

Novemberben ismét 60 százalék feletti mértékben esett a forgalomba helyezett új autók száma hazánkban, éves szinten 60,5 százalék a visszaesés. A tavalyi 143 ezer helyett nem egészen 57 ezer új autó kapott rendszámot januártól november végéig.

2009 a magyar autópiac fekete éve, az eladások lényegesen elmaradnak a Bokros Lajos-i megszorítócsomag évében elért 81 047 darabtól. Ezen a szomorú tényen az sem változtat, hogy a hazai márkakereskedések mennyivel szebbek sok francia, osztrák vagy német településen láthatóaknál.

Tömegmárkák előtt az Audi

A legtöbb importőr túl van a 30 százalék körüli kedvezményekkel fűtött készlettisztító akciókon, de akadnak még hatalmas engedmények a FIAT-nál és a Citroënnél, de például a Toyotánál is.

Az akciók dacára olyan, egykor nagy tömegben vásárolt márkákat, amilyen a Citroën, októberben és novemberben a forgalomba helyezési adatokban megelőzte a BMW illetve az Audi. Ez még akkor is szemet szúr, ha tudjuk, a JATO statisztikája a 2008-2009-es gyártású autók első hazai forgalomba helyezési adatait hozza, amiben a szürkeimportban beérkezett új és fiatal használt autók is benne vannak.

 

Még több hasznos információért kattints!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top