Aktuális

2010 – az állásváltoztatás éve?

Egy nemrég közzétett felmérés eredményei szerint a dolgozók jelentős része kész munkahelyet változtatni 2010-ben Amerikában. A szakértők szerint a munkavállalók így reagálnak a gazdasági visszaesés munkaadói kezelésére.

A Right Management által készített felmérés eredményei szerint akár komoly munkaerő-vándorlási folyamatra is számíthat az amerikai piac 2010-ben, legalábbis, ha a dolgozók nem csak szóban, de a gyakorlatban is váltásra szánják el magukat. A kutatás eredményei szerint ugyanis a munkavállalók közel kétharmada, egészen pontosan 60 százaléka szándékozik munkahelyet váltani a jövő év során. További 21 százalékuk pedig nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy jövőre új állás után néz.

A megkérdezetteknek csak 13 százaléka állította, hogy jelenlegi munkahelyén szeretné tölteni a 2010-es évet is. A fennmaradó 6 százalék úgy nyilatkozott, munkahelyváltása nem valószínű, mindenestre frissíti az önéletrajzi adatait.

A kutatási adatokat értékelő Douglas Matthews, a Right Management elnöke úgy vélte, az eredmények egyértelműen tükrözik a munkavállalók véleményét a munkaadói oldal gazdasági válságra adott válaszairól. Matthews szerint, míg a cégek igyekeztek fennmaradásukat a nehezebb gazdasági körülmények között is biztosítani, dolgozóik elhanyagoltnak érezhették magukat, ennek eredményeként pedig kialakult a jelenleg érezhetően elégedetlen és változást kereső munkaerőpiaci hangulat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top