nlc.hu
Aktuális
60 milliós autót törtek a rendőrök

60 milliós autót törtek a rendőrök

A minap összetört a világ egyik leggyorsabb rendőrautója. Cremonában parkoló autókba rohant az olasz járőrök Lamborghini Gallardója.

Olaszországban összetört a Bolognai Közlekedés Rendészet járőrautója. Nem egy egyszerű FIAT-ról vagy Alfáról van szó, hanem egy szirénával felszerelt Lamborghiniről. Mint ismeretes az olasz sportkocsigyár még 2004-ben adományozott egy Gallardót az olasz járőröknek, amelyet tavaly ősszel egy újabb modellel egészítettek ki. A régebbi tört össze a balesetben.

A hivatalos beszámoló szerint az 500lóerős sportkocsi parkoló autóknak ütközött Cremonában, miután a vezető megpróbált elkerülni egy autót, amely elzárta az utat. Két rendőr volt a sportkocsiban, az anyósülésen ülő szinte sérülésmentesen megúszta az esetet, de a vezető csigolyasérüléssel és bordatöréssel került kórházba.

A nagyjából 60 millió forintba kerülő Gallardo minden tekintetben megfelelt a rendőri munkához, amellett, hogy 300 km/órás végsebességével könnyedén üldözte a gyorshajtókat, van benne kamera és sebességmérő, ugyanakkor defibrillátor, EKG, illetve egy hűtőrekesz a donorszervek számára is rendelkezésre áll.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top