Aktuális

Műsorok egymás ellen: a legdurvább tévés ütközetek a héten

A nézettségi verseny régóta a tv2 és az RTL kétszemélyes csatája. Nézzük, milyen gladiátorokat küldtek egymásra az elmúlt héten!

Doktor Szöszi
Doktor Szöszi

A 18-49 év közötti, tévénéző hölgyeknél ismét a Csillag születik a hét bajnoka: az 51,85%-os nézettséggel szemben a tv2-n jelentkező Doktor Szöszi a húsz százalékot is alulról nyalta, győztek a kiscsillagok (1. hely), vesztett a sokadszor vetített – ám kétségkívül aranyos – vígjáték; utóbbi a 27. helyre volt jó.

Az ezüstérmes a Barátok közt hétfői adása volt, 520.000 fölötti nézővel, 46,47%-os nézettséggel. Aznap egymást húzták az RTL Klub műsorai, már a Vacsoracsata 31% fölött volt (leverve az Áll az alku-t), majd a Fókusz kis megingása után jöttek Berényiék, kifektetve a Csillagvirág Klinikát, és szinte mindenki maradt is a tévé előtt a lantja helyett mással játszó Benkőt megszemlélni. A bélgázos alfahím lett a bronzérmes, közel 42%-os nézettségével szemben a 17. helyezett NCIS 24% körül állt meg.

A negyedik helyezett Harry Potter példája azt mutatja, hogy az RTL fontos felismerést tett: az átlagosnál hosszabb mozifilmet előbbre hozta, a klasszikus vasárnap esti nyolcas családi mozit már hétkor elkezdte, így az véget is ért időben. Jó húzás volt, tíz százalékot vert a Dick és Jane című vígjátékra – míg ha nyolckor kezdte volna, kevesebben tartottak volna ki a reklámokkal majdnem háromórás film éjszakába nyúló végéig.

Csillag születik
Csillag születik

Ötödikként az egyik legjobb kórházas sorozat, a Vészhelyzet indult csatába, négyszázezer átlagos néző, de kiváló, 42% fölötti nézettség lett az eredménye, és a tudat, hogy ellenfele, a furán barnára festett hajú Nicole Kidman és a sármos George Clooney közös filmje, a Peacemaker lemaradt, mint a borravaló.

Eddig minden párharcot az RTL nyert meg, a nézettségi lista hatodik helyén fordul először a kocka, mondjam-e még, ki az egyetlen, aki kitart? Igen, már megint House az, aki a harmincas lista utolsó helyére taszította az RTL-es riválist, a Tűzparancs című, közhelyes akciófilmet. A folytatásban értékes helyezésekhez jutott még a Fókusz, A Széf, az RTL vasárnapi Híradója (utóbbit segítette, hogy közvetlenül Harry előtt volt), és tízediknek a Jóban Rosszban, a top10 másik tv2-s versenyzője a héten.

Most, hogy a tv2 bejelentette: az aktuálisan vetített House-évad sugárzását az utolsó rész előtt befejezi, és a záró epizódot majd hónapok múlva adja majd le, jogosan merül fel a kérdés: rövidesen már minden küzdelmet az RTL fog megnyerni? Kár lenne hagyni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top