Aktuális

A Mikulás a vörös hajúakat is szereti?

Egy brit hipermarketlánc bocsánatot kérve visszavonta azokat a karácsonyi képeslapokat, amelyek sokak szerint sértették a vörös hajú emberek érzelmeit.

A vitatott képeslapon egy vörös hajú kisgyerek ül a Télapó ölében, a következő felirat alatt: „A Mikulás minden gyereket szeret. Még a vöröseket is.”

Davinia Phillips, három vörös hajú kisgyermek édesanyja felháborodott, amikor meglátta a kártyát egy észak-angliai hipermarketben. „Ez egyszerűen diszkrimináció. Több barátomnak is megmutattam, és mindenki gusztustalannak találta” – nyilatkozta az anyuka több brit lapnak is, majd hozzátette: „Ha a lapon egy kövér kisgyermek lenne, ki sem kerülhetett volna a polcokra.”

A hipermarketlánc a panaszok hatására azonnal kivonta a humorosnak szánt kártyát a forgalomból. „Soha nem akartuk megbántani egyetlen vásárlónkat sem, nagyon sajnáljuk, ha a képeslap bárkinek is megsértette az érzelmeit” – tette hozzá szabadkozva az üzletlánc szóvivője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top