nlc.hu
Aktuális
Az ország legkisebb városában áll az ország legmagasabb karácsonyfája

Az ország legkisebb városában áll az ország legmagasabb karácsonyfája

Az ország legkisebb városában, azaz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálházán áll az ország legmagasabb élő karácsonyi fenyőfája. A település művelődési háza előtt, méltóságteljesen és ünnepek előtt teljes pompájában áll a téren - mondta az MTI-nek Lesovics Miklós polgármester szombaton.

A rekorder karácsonyfa egy több mint 30 méteres fenyő. A hagyományoknak megfelelően minden éven adventkor borul díszkivilágításba, idén csaknem 18 és félezer izzót helyeztek el rajta. A fa kerülete alul mintegy két méter, lombozatának alsó átmérője 18 méter – ismertette korábban az MTI-vel Kretovics István, a fa és a díszítés egyik alkotója.
Mint mondta, az 1200 lakosú zempléni kisváros hagyományos városi karácsonyi ünnepségre december 23-án, szerdán kerül sor. A különleges karácsonyi jelkép mellett egyébként kidíszítették a polgármesteri hivatalt és környékét is – tette hozzá.
A kisváros polgármestere arról számolt be, hogy három fenyő állt korábban a téren, de kettő balesetveszélyessé vált, ezért azokat már korábban ki kellett vágni. Ez pedig “amely minden évben fénybe borul”, Pálháza dísze, és tudomása szerint nem másfél évtizedes, hanem legalább negyvenéves” – mondta.
Az “ország fenyőfája”, amelyet a fővárosban, a Kossuth téren állítottak fel, 19 méter magas, lucfenyő, díszítése egy kilométer hosszú girland és égősor, plusz másfélezer gömbdísz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top