nlc.hu
Aktuális
Tényleg veszélyes a nyári gumi?

Tényleg veszélyes a nyári gumi?

Leesett és megmaradt a hó, éjszaka keményen fagy, most már végképp téli gumival kellene járni. De régen több volt a hó, a Zsigulikon nemigen láttunk téli gumit, mégis túléltük a szezont. Kipróbáltuk, tényleg istenkísértés-e jeges télben nyári gumival autózni.

Mit keres rajta a nyári gumi?

Az aszfalt hőmérsékletére vonatkozó bűvös hétfokos határt rég elhagytuk, a szerkesztőséget boldogító Splashen mégis nyári gumi van.

Ennek oka, hogy a tesztautót a Kakucsringen, a Vezess futamhoz használjuk elsősorban, ahol nedves időben nem forgatunk, hűvös, de száraz időben pedig tapadt rendesen a nyári gumi is és így még mindig egyenlőbbek az esélyek, mint kétféle abronccsal.

A hó és a jég azonban nem játék, ezért MSC-008 hamarosan megkapja a téli garnitúrát, amely a Suzuki budaörsi központjában vár rá jó ideje.

Addig azonban az éjjel kihalt utcákon és elhagyatott parkolókban kipróbáltuk, tényleg olyan rosszul tapad-e a nyári gumi ebben az időben, mint mondják. Ismerjük a teszteredményeket, de saját magunknak jobban hiszünk.

 

El ne felejtsd megnézni a féktávokat és a többi nagyon fontos, életmentő információt! Kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top